ZA ODBRANU BOLNICE MELJINE: Novljani najavili blokadu graničnog prelaza Debeli brijeg

V.V.

01. 11. 2022. u 18:22

U NEDELjU 6. novembra odbornici hercegnovskog parlamenta, predstavnici izvršne vlasti i građani, blokiraće granični prelaz Debeli brijeg kako bi još jednom poslali poruku Vladi Crne Gore da hitno nađe rešenje za status bolnice Meljine.

ЗА ОДБРАНУ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ: Новљани најавили блокаду граничног прелаза Дебели бријег

Foto: V-V-

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare koju su zakazali odbornici sa predsednikom Skupštine Ivanom Otovićem. Stečajni upravnik produžio je za sedam dana  rok o postupnom zatvaranju bolnice u Meljinama. Odbornici od Vlade Crne Gore očekuju da Bolnicu Meljine uključi u sistem javnog zdravstva i to kroz zakup neke druge bolnice, za šta ne postoje prepreke, naglasio je Ivan Otović.

– Organizovaćemo blokadu upozorenja, a biće prisutni svi predstavnici političkih partija i drugih organizacija. Očekujemo veliki odziv Novljana i pozivamo sve sugrađane, jer ne smemo dozvoliti da nam se Bolnica zatvori ili da egzistira u ovakvim uslovima – poručio je Otović uz obećanje da od zahteva neće odustati, jer je krajnje vreme da se u Podgorici pozabave ovim problemom.

Objasnio je i da su Novljani prinuđeni da blokiraju granični prelaz, a o narednim koracima blagovremeno će obaveštavati javnost.

- Blokada je pokazatelj da ozbiljno shvatamo ono što smo usvojili na 10. redovnoj sednici SO i da ćemo istrajati u našim namerama sve do pronalaženja rešenja – zaključio je Otović.

On je komentarisao i pasivnost državnog vrha kada je reč o ovom problemu koji traje više godina.

– Možda nismo toliko važni, možda ne znaju da reše ovaj problem, a možda nas do sada nisu ni shvatili dovoljno ozbiljno. Ali mi ne moramo da razmišljamo zašto oni neće da se brinu o nama, nego moramo da ih nateramo da shvate da Bolnica Meljine mora da funkcioniše i bude uvedena u sistem javnog zdravstva – bio je izričit Otović.

Naš cilj je da zaštitimo interese grada i građana Herceg Novog, bila je poruka potpredsednik Opštine Mirka Mustura.

Problemi u Bolnici Meljine biće tema sutrašnjeg zasedanja Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!