BEZ HRANE ZA PACIJENTE: Kulminirali problemi u bolnici Meljine, vremena više nema

V. V.

13. 10. 2022. u 08:45

BOLNICA Meljine ostaće uskoro bez osnovnih sredstava za rad, ali i bez hrane za pacijente.

БЕЗ ХРАНЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ: Кулминирали проблеми у болници Мељине, времена више нема

Mukama zaposlenih u Bolnici ne nazire se kraj, Foto V. V.

Neizvesna je isplata septembarskih zarada, a zbog višegodišnjih problema i ostanak kadra u ovoj nekada renomiranoj medicinskoj ustanovi.

Sve manje je vremena za delovanje, a problema sve više pa je rok za neko rešenje ograničen, premda u državnom vrhu postoji volja da se status Bolnice Meljine reši.

Prema rečima izvršne direktorke dr Olivere Elez, do sada je održano nekoliko sastanaka, bilo je i konstruktivnih predloga, ideja i planova, ali je realizacija izostala. Nakon prošlonedeljnog sastanka u Ministarstvu finansija definisano je nekoliko rešenja koja tek treba razraditi.

- Za sve te načine potrebno je vremena, da bi se realizovali kroz administraciju i pravne akte, ali Bolnica vreme za čekanje više nema - ističe dr Elez.

Dr Olivera Elez, Foto RTHN

Neizvestan status bolnice posle neuspele privatizacije, nedostatak sredstava i osipanje kadra koje je menadžment do sada i privremeno premošćavao sada su dostigli vrhunac. Dr Elez navodi da Bolnica nema sredstava za osnovne nabavke, poput kiseonika, lekova, hrane i sanitetskih sredstava.

- Pitanje je da li ćemo uspeti da isplatimo septembarsku platu, jer su naša sredstva znatno umanjena poslednjom odlukom Fonda, koji je ograničio deo usluga koje građani Herceg Novog mogu kod nas da dobiju, tako da je zaista finansijska situacija nikad gora - vavodi dr Elez.

LEKARI ODLAZE

Zaposleni su umorni od čekanja da budu rešeni višegodišnji problemi pa pojedini lekari i medicinsko osoblje najavljuju odlazak.

- Ovog meseca definitivno ostajemo bez pedijatra u porodilištu, što će zaista biti ozbiljan problem. Svi se sećamo kako je bilo pre nekoliko meseci kada smo ostali bez ginekologa. Kao što porodilište ne može da radi bez ginekologa, tako ne može ni bez neonatologa, odnosno pedijatra - ističe dr Elez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a