SKANDAL OKO PLOČE U MORINJU SE NASTAVLJA: Vojska Crne Gore sprečila uklanjanje

Tanjug

25. 10. 2022. u 08:35

PRIPADNICI Vojske Crne Gore nisu dozvolili komunalnoj policiji da ukloni spomen-ploču s objekta nekadašnjeg logora Jugoslovenske narodne armije u Morinju, iako je Uprava za inspekcijske poslove naložila Opštini Kotor da ploču ukloni.

СКАНДАЛ ОКО ПЛОЧЕ У МОРИЊУ СЕ НАСТАВЉА: Војска Црне Горе спречила уклањање

Foto: Vlada CG

- Dolaskom na lice mesta zatekli smo zatvorenu kapiju i pripadnike Vojske Crne Gore. Po dolasku na lice mesta izvršili smo uvid zajedno sa pripadnicima VCG u predmetno rešenje. Naveli su da bez pisanog odobrenja Ministarstva odbrane ili neposrednog naređenja njihovih rukovodilaca, ne mogu omogućiti ulazak - izjavio je načelnik komunalne policije Miro Anđelić - prenosi portal RTCG.

Iz Uprave za kulturna dobra rečeno je da su zbog neuklanjanja ploče prekršajno kaznili predsednika opštine Kotor Vladimira Jokića i da će u daljem postupku izvršiti kontrolni inspekcijski nadzor.

Spomen-ploču u logoru Morinj otkrili su 10. oktobra ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić i ministar odbrane Raško Konjević, u prisustvu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana i hrvatskog ministra branitelja Tome Medveda.

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore naložila je 17. oktobra Opštini Kotor da u roku od tri dana ukloni spornu spomen-ploču, konstatujući da „nema dokumentacije koja dokazuje da se predmetna ploča nalazi u Programu spomen-obeležja, koji usvaja Skupština opštine Kotor, niti postoji saglasnost Vlade Crne Gore, jer se radi o događaju za koji nije proteklo propisanih 50 godina od momenta nastanka”.

Konjević i Krivokapić tvrde da je spomen-ploča postavljena u skladu sa propisima.

 

BONUS VIDEO: 

VESELI SE SRPSKI RODE! Podgorica slavi debakl DPS uz vatromet i baklje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!