POKUŠALI DA ZAPALE TROBOJKU U PODGORICI: Kukavički napad na Srpsku kuću, hteli da oskrnave zastavu Srbije (FOTO)

V.K.

17. 10. 2022. u 11:33

POD okriljem noći, tokom vikenda, (ne)poznate kukavice, u nedostatku hrabrosti da javno ispolje svoju nacionalističku i fašističku netrpeljivost prema svemu srpskom u Crnoj Gori, nasrnuli su na srpsku trobojku istaknutu na „Srpskoj kući” i pokušali da je zapale.

ПОКУШАЛИ ДА ЗАПАЛЕ ТРОБОЈКУ У ПОДГОРИЦИ: Кукавички напад на Српску кућу, хтели да оскрнаве заставу Србије (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

Da je „Srpska kuća” od osnivanja trn u oku ovdašnjih vlasti (nažalost svih, bez razlike) demonstrirano je nebrojeno puta. Osim medijske satanizacije režimskih medija da je reč o produženoj ruci zvaničnog Beograda i niza nepatvorenih laži izrečenih raznim povodima, crnogorska poreska služba, uz pomoć sudije Upravnog i penzionisanog sudije Ustavnog suda, bezočno je i mimo zakona opljačkala skoro pola miliona evra PDV koje je trebalo da se vrate „Srpskoj kući”, navodi se u saopštenju.

V. K.

- Ali kad je „Srpska kuća”, uz pomoć Vlade Srbije, što nikada nije niti će biti skrivano, uprkos svemu opstala i nastavila da uspešno vrši svoju kulturnu i naučnu misao, ovim sramnim činom se opet pokušalo staviti do znanja da nije poželjna i nije dobrodošla u Crnoj Gori. Ali uprkos svim pritiscima i "porukama" ove vrste, "Srpska kuća", kao krovna institucija koja okuplja i pruža prostor za ispoljavanje svih vidova kulture, umetnosti i nauke srpskih stvaralaca iz Crne Gore i okruženja, nastaviće da obavlja tu svoju funkciju. A „trobojka”, vekovni steg srpskog naroda u Crnoj Gori, koliko god paljena, i dalje će se, s ponosom, viti nad njom.
 
BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA - Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!