ZBOG PROPALOG PUTA PRIMORANI SU DA ZIMUJU NA KiM: Selo Peškovići, na samo četiri kilometra od Rožaja, decenijama odsečeno od ostatka sveta

M. Sekulović

14. 10. 2022. u 06:33

ŽITELjI sela Peškovići, na 1.500 metara nadmorske visine, koje je od centra Rožaja udaljeno samo četiri kilometra, već 35 godina su, kako tvrde, odsečeni od grada jer do najbliže prodavnice, lekara ili banke moraju da - pešače!

ЗБОГ ПРОПАЛОГ ПУТА ПРИМОРАНИ СУ ДА ЗИМУЈУ НА КиМ: Село Пешковићи, на само четири километра од Рожаја, деценијама одсечено од остатка света

Foto Privatna arhiva

- Što je još gore, zbog nebrige opštinskih vlasti, kada sneg napada i do tri metra, da bismo preživeli, prisiljeni smo da napuštamo svoje domove i odlazimo da prezimimo na Kosmetu - kaže meštanin Safet Vukelj, koji se, ogorčen ćutanjem lokalne samouprave, za pomoć obratio i predsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću i predsedniku države Milu Đukanoviću.

Veli, odgovora nema, a opštinarima ni na pamet ne pada da saniraju put koji su uništili koncesionari šuma. Domaćini su tražili i da se sagrade dva mostića i tri propusta, jer su poplave sve uništile, a tvrde da nema ministra iz Rožaja koji u Podgorici ili Baru nije sagradio kuću od šume posečene upravo u Peškovićima.

Foto Privatna arhiva

- S druge strane, mi skakućemo s kamena na kamen, preko reke Ibarac, da bismo stigli do grada. Tokom nedavnih poplava smo zato bili u blokadi, ostavljeni bez hrane - ne krije očaj Safet. - Diskriminisani smo zbog toga što smo Albanci. Putevi se obnavljaju samo tamo gde žive glasači Bošnjačke stranke, koja je u Rožajama na vlasti.

Predsednik Opštine Rahman Husović to sve negira. Kaže da je opština uradila put u Bogajama, gde žive pravoslavci, a da je problem sela Peškovići star 30 godina i da niko dosad nije ni pokušao da ga reši.

Foto Privatna arhiva

- Ja Albance tretiram bolje nego svoje komšije, a sa skromnim budžetom radimo vredno i bez ikavih partijskih ili nacionalnih interesa. Istine radi, tamo je tek nekoliko kuća i, bez obzira na to što i oni imaju pravo na put, ima prioritetnijih deonica. Uostalom, ni ulica u kojoj ja živim nije asfaltirana. Ne želim da obećavam ono što ne mogu da ispunim, ali ćemo učiniti sve da se situacija u selu popravi već do kraja meseca - kaže Husović.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)