MOŽE li pad Vlade Dritana Abazovića nakon svega 113 dana trajanja dovesti u pitanje sudbinu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kojim se uređuju odnosi najbrojnije verske organizacije i države Crne Gore?

Dejani

23.08.2022. 08:37

Nekako me taj slučaj sa crkvom u CG podsjeća na Rusiju i Ukrajinu. Valjda neće doći do istog scenarija. Još samo fali da pocnu maltretiratu narod koji se izjasnjava kao srpski pa bi bilo potpuno isto. Hoće da imaju svoje pismo, svoju crkvu, svoj jezik znaci potpuno isto kao sto sh Ukrajinci radili.

Lucky

23.08.2022. 12:15

Ono sto je potpisano s legitimnom vladom ,to je vazece!!! Za dalje se pitaju medjunarodne instance ,po tom ugovoru!!!! Jedino ako se SPC slozi s nivim predlozima crnogirske vlade ,moze da propadne i taj ugivor. Pa sad ako su u SPCu idioti onda .....

buki

23.08.2022. 14:10

''SPC negira nezavisnost Crne Gore'' reče lažovčina i osta živ. To nije samo gnusna laž, to je izazivanje verske mržnje i satanizacija Srba. Ali ako njegovi mentori mogu da ponavljaju kako Dodik ruši Dejtonski sporazum dok upravo oni to čine, što ne bi o ova spodoba koristila iste metode obmane naroda?