VLADA ULAŽE U BOLNICU 2,5 MILIONA EVRA: Premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić u Bijelom Polju

M. S.

18. 08. 2022. u 22:07

- VELIKA Velika mi je čast boraviti u bjelopoljskoj bolnici. Impresionirani smo vašim rezultatima koji su za svaku pohvalu.

ВЛАДА УЛАЖЕ У БОЛНИЦУ 2,5 МИЛИОНА ЕВРА: Премијер Дритан Абазовић и министар здравља Драгослав Шћекић у Бијелом Пољу

Foto: Vlada CG

Svojim primerom pokazujete i dajete podsticaj kako treba da rade svi u Crnoj Gori, ne samo zdravstveni radnici - kazao je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazivić, koji je sa ministrom zdravlja  Dragoslavom Šćekićem, posetio Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Premijer je poručio da je "Zdravstveni sistem u fokusu rada Vlade i on se podržava širom Crne Gore. Za bjelopoljsku bolnicu ove godine izdvojeno je oko 2,5 miliona evra." 

- Trudimo se da unapredimo sistem, poboljšamo zdravstvo i pružimo bolju uslugu pacijentima i građanima Crne Gore. Ministarstvo zdravlja želi da postignemo rezultate i imamo efikasno zdravstvo, bolje usluge s ciljem da se naši građani leče što više u Crnoj Gori, istovremeno štedeći novac - kazao je ministar Šćekić.

Ministar je naveo da su bolnica u Bijelom Polju i direktor dr Erović primer kako se sa uštedom istovremeno može podizati kvalitet usluge.

 Ulaganje u Opštu bolnicu

Ove godine za JZU Opšta bolnica Bijelo Polje Budžetom su predviđena sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta u iznosu od 1.200.000 do 1.500.000 evra, nabavku magnentne rezonance u iznosu od oko 1.000.000. Za nabavku digitalnog RTG aparata i sanitetskog vozila izdvojiće se iznos u iznosu od 259.640,00 evra kroz sredstva sa računa Nacionslnog koordinacionog tela.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri