PREDSEDNIK VLADE CRNE GORE: "Neka padne da osveži!"

M.S.

18. 08. 2022. u 12:52

PREMIJER Dritan Abazović obratio se javnosti putem svog zvaničnog Telegram kanala i nabrojio rezultate 43. Vlade Crne Gore a na kraju i ponovio političku frazu koja je bila aktuelna prije smjene vlasti 30. avgusta – neka padne da osvježi.

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Нека падне да освежи!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U prvih sto dana rada Vlade imali smo pune ruke posla. Ne znam jeste li sve ispratili, ali mi nismo stali. Interesovalo nas je kako da otvorimo nova radna mesta, kako da poboljšamo naše puteve, kako da učlanimo Crnu Goru što pre u Evropsku uniju i zatvorimo otvorena pitanja od šireg društvenog značaja. Sve drugo je manje bitno. Pokušaću sada da predstavim rezultate - kazao je Abazović.

Kroz Abazovićev kabinet, tvrdi on, prošlo je nešto manje od 750 ljudi od čega 50 investitora koji planiraju ukupno da zaposle više hiljada građana.

- Došao je BIG i on će u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i Baru otvoriti 1000 novih radnih mesta. Stigla je multinacionalna kompanija Artec 3D koja će do kraja godine zaposliti 100 građana. Stiže LIDL, na stotine novih radnih mesta. Stigao Adriatic 42, najveći dok za remont superjahti i kruzera u Evropi i jedna od najvećih dizalica – 100 novih radnih mesta do kraja godine i vraćanje brodogradnje u Bijelu i Crnu Goru. Razgovarali smo sa drugim kompanijama: EPAM, Acronis, Gugl, svi zainteresovani za ulaganja, naročito nakon usvajanja zakona o digitalnim nomadima. EPAM već otvorio predstavništvo sa mnogim radnim mestima. Tri nove fabrike u Tuzima do kraja ljeta, prva otvara 100 novih radnih mesta - kazao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom