DPS UDARIO NA DRITANA: Tužilac Turković – Nema dokaza da je Abazović nabavljao kriptovane telefone od pripadnika kriminalnog klana

V.K.

11. 08. 2022. u 18:33

CRNOGORSKI specijalni tužilac Miroslav Turković je ocenio da nema nikakvih osnova za zaključak da je premijer Dritan Abazović nabavljao kriptovane mobilne telefone od pripadnika kriminalnog klana, kako su to objavili neki podgorički portali.

ДПС УДАРИО НА ДРИТАНА: Тужилац Турковић – Нема доказа да је Абазовић набављао криптоване телефоне од припадника криминалног клана

Foto Gov.me

Na to, navodi Turković, ukazuje i iskaz svedoka Boža Milonjića, koji je prema objavljenoj komunikaciji trebalo da bude posrednik u predaji kriptovanog telefona.

- Mišljenja sam da dokazi prikupljeni u toku istrage, svojom sadržinom nisu dali osnov za zaključak da su okrivljeni obezbedili mobilni telefon sa aplikacijom SKY EČ za Dritana Abazovića, sadašnjeg predsednika Vlade Crne Gore, niti sam ocenom sadržine prikupljenih dokaza pronašao bilo koji podatak da je isti koristio kriptovani mobilni telefon, odnosno da je učestvovao u komunikaciji sa okrivljenima ili drugim licima - navodi Turković u izveštaju.

Sam Abazović je pozvao SDT da ispita sve "nebulozne optužbe" koje se dovode u vezu sa njegovim imenom.

Inače, portal blizak DPS-u objavio je tekst u kom se navodi da pripadnici "škaljarskog klana" dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za crnogorskog premijera.

SVE JE SAČUVANO GDE TREBA

ZA sva pojašnjenja stojim na raspolaganju državnim organima. Istovremeno, pozivam one koji su namerili "skidanje moje glave" da požure. Čak i da uspeju u svojoj zločinačkoj nameri, neće zaustaviti ruku pravde. Sve je uredno sačuvano i pohranjeno tamo gde treba. Radujemo se svemu što sledi, napisao je Abazović na "Telegramu".

- Verujemo da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih, da bi izbegli pravdu - objavio je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki