SAOPŠTENJE DF-a: Abazović i Joković pred izborom sopstvene sudbine

V.K.

05. 08. 2022. u 15:51

DEMOKRATSKI front pozvao je danas premijera Dritana Abazovića i potpredsednika vlade Vladimira Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o ponudi o resetovanju parlamentarne većine na stanje posle izbora u avgustu 2020. ili će ih, kako kažu, u suprotnom prepustiti njihovoj sudbini.

САОПШТЕЊЕ ДФ-а: Абазовић и Јоковић пред избором сопствене судбине

Predsednik vlade kaže da nema strah od kradljivaca šljunka, Foto Vlada CG

U saopštenju DF-a objavljenom na Fejsbuku se navodi da, nakon što je izvesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatraju ovu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore.

Pošto je, navode, vlada izgubila podršku dve trećine poslanika koji su je podržavali, iz DF-a smatraju da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na njihovu ponudu.

- Bez obzira na političke i ideološke razlike, verujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize - poručili su iz DF-a.

Upozorili su da ignorisanje ove, kako kažu, ozbiljne društveno-političke krize, ne može da traje u nedogled.

- Pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini - saopšteno je iz ovog saveza.

Demokratski front je predložio juče resetovanje odnosa parlamentarne većine na stanje posle avgustovskih izbora 2020. i formiranje tehničke vlade koja bi bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore u jednom danu.

Pet stranaka predvođenih DPS-om Mila Đukanovića podnelo je parlamentu inicijativu za izglasavanje nepoverenja Abazovićevoj vladi nakon što je on u sredu u Podgorici potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

Sednica sa ovim dnevnim redom zakazana je za 19. avgust, na dan velikog praznika Preobraženje Gospodnje.

BONUS VIDEO:

Pogledajte: Trenutak nakon sto je potpisan Temeljni ugovor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STARA NARODNA VEROVANJA: Evo zašto ne treba ubijati zmije