PAZITE KOJIM PUTEM SUTRA IDETE NA CRNOGORSKO PRIMORJE: U petak petočasovna blokada puta, u planu i ponedeljak!

M. Drobnjak

04. 08. 2022. u 21:29

NAKON što su, kako kažu, po ko zna koji put prevareni od vlasnika kompanije “Vektra Jakić”, Dragana Brkovića bivši radnici pomenute kompanije, kojima se duguje i do 30 zarada, odlučili su da redikalizuju ptoteste petočasovnom blokadom puta Pljevlja-Đurđevića Tara-Žabljak i time skrenu pažnju Vlade na njihov problem.

ПАЗИТЕ КОЈИМ ПУТЕМ СУТРА ИДЕТЕ НА ЦРНОГОРСКО ПРИМОРЈЕ: У петак петочасовна блокада пута, у плану и понедељак!

M.Drobnjak

Biši radnici “Vektre Jakić” pozvali su svoje bivše kolege, predstavnike NVO, grupe građana, sindikalnih organizacija političkih partija i sve slobodno misleće ljude da u im se pridruže u petak 5. avgusta u 10 časova na protestu zbog neisplaćEnih zarada.

–Pre dve sedmice odustali smo od višesatne blokade saobraćajnice nakon što smo od vlasnika kompanije Dragana Brkovića dobili ponudu dinamike isplate zaostalih dugovanja. Nismo mi njega tada zvali nego on nas i opet nije održao obećanje. Tada nam je ponudio da isplatu zaostalih zarada u dve rate, s tim što bi prvu isplatio u septembru. Naš jedini zahtev bio je da sastanku prisustvuje 25 radnika koji su redovni na protestima i da sastanku prisutvuju mediji. On se sa tim složio. Od tada je prošlo 15 dana i nije se desilo ništa, nije ni zvao niti se oglašavao - kazao je predstavnik radnika “Vektre Jakić” Žarko Mazalica.

On je podsetio da mu je tada Brković kazao da je već u dogovoru sa ministrom Jokovićem, koji mu je odobrio proizvodnju.

-Ispostavilo se da je i to obećanje bila klasična kupovina vremena i ovoga puta niko nas neće odvratiti od naše namere, nećemo odustati od radikalizacije protesta i petočasovne blokade puta, zaključio je Mazalica.

PROBLEM ZA TURISTE

Svi turisti iz Srbije koji u petak budu koristili putni pravac Prijepolje-Pljevlja-Žabljak za odlazak na more nakon čekanja na graničnom prelazu Jabuka i Ranče, mogli bi se u Pljevljima suočiti sa još jednim čekanjem i to od punih pet sati.

Kako su bivši radnici „Vektre-Jakić“ najavili oni će u petak 5. avgusta sa početkom u 10 časova blokirati ovaja magistralni putni pravca koji prolazi iznad njihove fabrike u trajanju od pet časova.

On je istakao i da je nakon nove najave protesta dobio poziv od predstavnika Kompanije „Vektra-Jakić“ u kome su stigla nova obećanja samo da bi prekinuli sa protestima ali u kojima ništa konkretno nije bilo. Bivši radnici „Vektre-Jakić“ koji su poslati kućama bez nekoliko desetina zarađenihz plata i bez uplaćenih doprinosa najavili su i za ponedeljak bolkadu puta Pljevlja-Prijepolje.

-U ponedeljak ćemo već blokirati i putni pravac Pljevlja –Prijepolje u mestu Trlica - kazao je Mazalica.

Bivši radnici “Vektre Jakić” pre više od mesec dana blokirali su na pola sata put Pljevlja – Đurđevića Tara u naselju Radosavac, nedaleko od ulaska u krug preduzeća. Oni su se, kako je tada saopšteno, na ovakav radilkalan potez odlučili nakon više puta organizovanih protesta ispred zgrade Opštine i uprave kompanije, jer niko iz Vlade nije odgovorio na njihove zahteve, koje su javno saopštili na nekoliko ranijih protesta.

Brković zaposlenima, kako tvrde, duguje između 18 i 30 zarada, zavisno kada su dobili otkaz u firmi u kojoj su radili. Proizvodnja u “Vektri Jakić” prekinuta je krajem 2018. godine i do danas nije uveden stečaj, iako firma duguje milionske iznose zaposlenima, državi i Opštini Pljevlja. Radnici tvrde da bi u “Vektri Jakić” zaposlenje moglo da nađe 500 radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)