ĐUKANOVIĆ PRETI ABAZOVIĆU: Ako se potpiše Temeljni ugovor sledi smena Vlade

Novosti online

29. 07. 2022. u 22:55

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će i formalno pokrenuti pitanje smene Vlade ukoliko sledeće nedelje bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC na način na koji je najavio premijer Dritan Abazović.

ЂУКАНОВИЋ ПРЕТИ АБАЗОВИЋУ: Ако се потпише Темељни уговор следи смена Владе

Foto: Nenad Madnić

Kaže i da je razgovarao sa Abazovićem i da su se dogovorili da se zaustavi proces potpisivanja Temeljnog ugovora kako bi se dala šansa još jednoj turi konsultacija.

- Pošto od tih konsultacija nije bilo ništa, premijer Abazović bi potpisao Temeljni ugovor za koji smo ocenili da je protivan nacionalnim interesima Crne Gore. Ukoliko se potpiše takav ugovor, nema više manevarskog prostora, mi idemo u parlament sa inicijativom za izglasavanje nepoverenja Vladi - poručio je Đukanović.

Da li je konačno dosta?

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsednika Crne Gore na izborima 2023. godine, odgovara da još o tome nije odlučio, ali dodaje i da je privatno uvek bliži da bude van politike, jer, kako kaže, kada neko toliko vremena provede na nekim teškim poslovima, onda se i umori.

- Ali, u susret izborima ću sam, i sa svojim saradnicima proceniti da li i dalje postoji potreba za mojim daljim političkim angažmanom - zaključio je Đukanović.

BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti