SMETAJU MU OTVORENI BALKAN I "SRPSKI SVET" Crnogorski predsednik Milo Đukanović opet napada Srbiju

M. St.

27. 07. 2022. u 21:30

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović iznova je napao Srbiju, poručivši da njena hegemonistička uloga na Zapadnom Balkanu traje dva veka i da je providno upakovana u zabrinutost zvaničnog Beograda za ugroženost Srba u regionu.

СМЕТАЈУ МУ ОТВОРЕНИ БАЛКАН И СРПСКИ СВЕТ Црногорски председник Мило Ђукановић опет напада Србију

Foto Tanjug

Đukanović je, odgovarajući na pitanje portala građanske Vojvodine "Autonomija", istakao da su odnosi između dve zemlje kontaminirani dva veka i da jedna poseta, misleći na dolazak Dritana Abazovića u Beograd, ne može da resetuje odnose između njih. Sporan mu je način usvajanja Temeljnog ugovora na brzinu, zbog kako je naveo "laži kojim SPC kao najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskog imperijalizma na Balkanu pokušava da pomogne krađu crnogorske istorije". Govoreći o "Otvorenom Balkanu", predsednik Crne Gore video ga je kao veoma sporan, jer je prema njegovom mišljenju, "alternativni scenario za budućnost Zapadnog Balkana van EU":

- Oni koji ne vide naš region u Evropi, ne vide ni multietničku demokratiju na Balkanu - rekao je Đukanović. - Njima se dopada ideja promena granica, etničke i verske homogenizacije u okviru uvećanih država. Kao i obično, sve kreće tradicionalno sa srpske strane, ovog puta "srpskim svetom". A nastavlja se, po automatizmu, istim takvim velikodržavnim ludorijama.

Na pitanje da li zna kako se završava, Đukanović je odgovorio:

- Naravno, trebalo bi da se završi nestankom BiH, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije. Ali, sigurno je da bi se završilo ratom i još ponekim genocidom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)