ODBRANI TREBA DODATNO VREME: Odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih za ubistvo na Veruši

S. ĐOKIĆ

26. 07. 2022. u 09:10

SUDIJA podgoričkog Višeg suda Boris Savić odložio je za 9. septembar ročište na kojem će biti razmatrana optužnica koju je specijalno državno tužilaštvo napisalo u slučaju dvorstukog ubistva na Veruši.

ОДБРАНИ ТРЕБА ДОДАТНО ВРЕМЕ: Одложена контрола оптужнице против окривљених за убиство на Веруши

Foto V. Kadić

Odlaganje jučerašnjeg ročišta zatražio je jedan od branilaca optuženih, advokat Miloš Vuksanović, uz obrazloženje da mu je zbog složenosti predmeta i činjenice da je u petak dobio CD sa transkriptima potrebno dodatno vreme za pripremu odbrane.

Prema navodima optužnice, Beranac Marko Zekić, koji je u bekstvu, fizički se sukobio sa Nemanjom Prelevićem u podgoričkom lokalu "Garden", nakon čega je doneo odluku da ga ubije, pa je o tome obavestio ostale članove kriminalne organizacije koju je osnovao.

To piše u optužnici protiv Zekića i još osam osoba, koji se terete za smrt Prelevića i Danila Pekovića. Dvostruko ubistvo na Veruši dogodilo se 17. oktobra 2020. godine, u mestu Uvač.

Ta kriminalna grupa "pala" je zbog "provaljene" komunikacije koju su održavali putem kriptovane aplikacije "Skaj", preko koje su i planirali zločin.

O sukobu koji je imao u lokalu "Garden" Zekić je, prema dostavljenim dokazima iz Francuske, putem aplikacije "Skaj" obavestio ostale optužene i saopštio im da je doneo odluku da ubije Prelevića.

Prema optužnici, Zekić je tokom 2020. formirao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali Miomir Ž. Đukić, Dragan Z. Biletić, Vasilije M. Đukić, Mirčeta M. Mihajlović, Nenad M. Miličić i Branislav S. Ivanović, Goran M. Milašinović i Dragan Tarić.

I SDT IH TERETI

SPECIJALNI tužilac Saša Čađenović Berance Zekića i Đukića tereti i da su 18. novembra 2021. godine u Beranama pokušali da ubiju sugrađane Kenana Sujkovića, Ismeta Sukovića i Mirzu Kastra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri