GRANIČNI PRELAZI: Proteklog vikenda u Crnu Goru ušlo je 128 hiljada putnika

B. D.

19. 07. 2022. u 15:35

PREMA podacima Uprave policije proteklog vikenda u Crnu Goru ušlo je 128 hiljada putnika, a najfrekventnije je na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ: Протеклог викенда у Црну Гору ушло је 128 хиљада путника

Foto: Novosti

Iz Uprave policije su saopštili koliki je promet putnika na graničnim prelazima 11. jul - 17. jul 2022. godine navodeći da je tokom juna registrovano povećanje od 51% ukupnog prometa putnika na graničnim prelazima u odnosu na 2021.

Na GP Dobrakovo evidentirano je 108.193 putnika, odnosno povećanje prometa za 15% u odnosu na prethodnu godinu, na GP Dračenovac 57.421 – povećanje od 19%, na GP Ranče 36277 - povećanje od 13%. Takođe, intenzivan je i međunarodni železnički saobraćaj, pa je na ŽGP Bijelo Polje povećan promet za 36% u odnosu na prethodnu godinu.

Pojačani promet putnika registrovan je i na granici sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno na GP Šćepan polje gde je na ulazu u Crnu Goru evidentirano 53% putnika više nego u istoj sedmici prethodne godine, a zatim na GP Vraćenovići i GP Ilino brdo za 34% više. 

Na graničnom prelazu Debeli brijeg sa Republikom Hrvatskom evidentirano je 76.907 putnika od čega 46.509 na ulazu u Crnu Goru, odnosno 28% više nego prethodne godine.

Lučki saobraćaj takođe, je u značajnom porastu inteziviranjem kruzing turizma, pa je preko Luke Kotor u Crnu Goru prethodne nedelje ušlo 18.947 putnika. Na aerodromu Podgorica evidentiran je gotovo dva puta veći promet putnika, dok je na aerodromu Tivat zabeležen promet manji za oko 25%, navode iz Uprave policije. 

Prema istom izvoru, zabežen je i pojačani promet na graničnim prelazima sa Republikom Albanijom. Preko graničnog prelaza Božaj u Crnu Goru je ušlo 20.988 putnika prethodne nedelje, odnosno 30% više nego  istom periodu prošle godine, a graničnog prelaza Sukobin za 19% više.

Imajući u vidu da se u špicu turističke sezone promet putnika povećava i do deset puta, a da su kapaciteti graničnih prelaza limitirani, Sektor granične policije je izvršio logističke i tehničke pripreme u svojim organizacionim jedinicama, kako bi se ubrzao promet putnika i smanjila zadržavanja na graničnim prelazima, saopštili su iz Uprave policije.

BONUS VIDEO:

AUTO-PUT KROZ CRNU GORU: Deonica puta Mateševo-Smokvice u dužini od 41 km

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori