IZDAT NALOG I ZA HAPŠENJE MILOVIĆA: Padaju Zvicerovi glavni ljudi, Lazović već na saslušanju

Tanjug

18. 07. 2022. u 14:49

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a nalog za hapšenje je izdat i za službenika Uprave policije LJuba Milovića, kojeg je zajedno sa Lazoviće Evropol označio kao pripadnike kavačkog kriminalnog klana.

ИЗДАТ НАЛОГ И ЗА ХАПШЕЊЕ МИЛОВИЋА: Падају Звицерови главни људи, Лазовић већ на саслушању

Foto: Libertas/Printscreen

- U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca ponovo formiran, po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbednost P. L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja - saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Lazovića su uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i on će u zakonskom roku biti saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pozivajući se na svoja saznanja, SDT je izdalo nalog za hapšenje službenika Uprave policije LJuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

Televizija Vijesti javila je prethodno da je policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom LJubom Milovićem.

Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove kavačkog klana.

Portal Libertas objavio je pre dva i po meseca, podsećaju Vijesti, da su po podacima Evropola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za "kavčane".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)