EUROPOL DEMANTUJE POJEDINE MEDIJE: Srbija nam se obratila za pomoć

Novosti online

19. 05. 2022. u 16:45

IAKO je u pojedinim domaćim medijima objavljeno da se Srbija nije obraćala Europolu za pomoć i razmenu podataka radi identifikacije pošiljaca pretećih elektronskih pisama iz inostranstva, iz Europola ovo demnatuju i kažu da je istraga u toku.

ЕУРОПОЛ ДЕМАНТУЈЕ ПОЈЕДИНЕ МЕДИЈЕ: Србија нам се обратила за помоћ

Foto: M. Anđela

- Mogu da potvrdim da je Europol primio zahtev za podršku od nadležnih službi u Srbiji. Ne možemo da iznesemo nikakav detalj više u javnost u ovoj fazi, budući da je istraga u toku - odgovor je Kler Džordžs, zamenika portparola Europola.

Podsetimo, dojave o bombama koje su danima stizale na desetine adresa dodatno su opteretile kontradiverzione ekipe MUP Srbije.

Foto: Printskrin

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima