U "MAJBAHU" ĆE VOZITI ŠTIĆENE LIČNOSTI: Vlada odlučila, čuveni "mercedes" Duška Markovića ustupa na korišćenje MUP

Z. Z.

02. 07. 2022. u 07:09

DO konačnog modela koji će odrediti šta će biti sa "mercedesom majbah" koji je svojevremeno kupio Duško Marković za 600.000 evra, sada će koristiti Uprava policije za prevoz zvaničnika iz međunarodnih organizacija.

У МАЈБАХУ ЋЕ ВОЗИТИ ШТИЋЕНЕ ЛИЧНОСТИ: Влада одлучила, чувени мерцедес Душка Марковића уступа на коришћење МУП

Foto P. M.

To je odlučila Vlada na sednici i time stavila van snage odluku prethodne vlasti o prodaji luksuznog automobila.

Na proleće prošle godine vlada na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić odlučila je da proda "mercedes majbah", a procenitelji su utvrdili da vredi više od 456.000 evra. Kako je pojasnio Aleksandar Damjanović, ministar finansija, tenderi za prodaju nisu uspeli.

Bilo je, navodi, interesovanja od jednog konzulata, ali i pojedinaca iz arapskih država, Nemačke, Belgije, "Dajmlera".

- Ti pregovori nisu okončani i sada taj automobil propada, a vrednost pada. Za godinu i po ili dve mogli bismo ga rezati i prodati kao staro gvožđe - konstatovao je Damjanović.

Da bi se sprečilo ruiniranje luksuznog automobila resor finansija je uvažio zahtev Uprave policije da im ustupe vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)