U NIKŠIĆU STASAVA NOVI NOVAK ĐOKOVIĆ? Simon Knežević, jedan od najdarovitijih tenisera već osvojio brojne trofeje

Veliša Kadić

12. 06. 2022. u 07:13

DA li Crna Gora dobija svog kralja tenisa? Vunderkind, šesnaestogodišnji učenik nikšićke Gimnazije Simon Knežević već "delje" protivnike na međunarodnim turnirima donoseći neopisivu radost matičnom klubu Nikšić i prijateljima.

У НИКШИЋУ СТАСАВА НОВИ НОВАК ЂОКОВИЋ? Симон Кнежевић, један од најдаровитијих тенисера већ освојио бројне трофеје

Foto Privatna arhiva

Mnogi mu predviđaju blistavu karijeru, dok ga Evropska teniska asocijacija kiti lovorikama proglašavajući ga za kadeta koji najviše napreduje u belom sportu na Starom kontinentu!

Pred Simonovim forhendom, drop šopom, lobom ili volejom padali su protivnici na turnirima koje je organizovala ETA, kako u singlu, tako i u dublu. Kao nagradu za sjajne rezultate Simon je bio gost i najpoznatije turske akademije GD "Tenis", obavljajući pripreme u toj zemlji i Egiptu.

Iako radi u uslovima daleko od idealnih, Simon nastavlja da pruža odlične partije na turnirima. Raduje činjenica da je, uprkos pohvalama koje konstantno stižu na njegov račun, i dalje čvrsto na zemlji, da vredno trenira sa ogromnom željom da napreduje. Na većini ITF turnira za tenisere do 18 godina, stizao je do polufinala, a u dubl konkurenciji i do trona! Gotovo svaka nova sezona za ovog darovitog dečaka je kao iz snova. Dosadašnji uspesi ga nisu učinili umišljenim, već on lagano i sigurno korača nikšićkim prašnjavim džadama.

- Prilaze mi drugari, čestitaju kada pobedim. Naravno, ima tu i devojčica, i što je najvažnije, svi se radujemo kao jedan veliki tim - kaže, za naš list, Knežević, teniser koji polako pomera sportske granice belog sporta u državi podno Lovćena.

Foto Privatna arhiva

Iako ga čeka još mnogo iskušenja, Simon hrabro ide njima u susret. Ne plaši se izazova, marljivo trenira, i što je najvažnije, ima podršku roditelja.

- Kada izađem na teren zaboravim na sve, osim na protivnika koji stoji prekoputa mene.

Ima mnogo toga još da naučim, ali ako ne budem imao peh sa povredama, možda nastavim sa lepim pričama i uspesima - dodaje ovaj mladić koji svakodnevno sve više osvaja simpatije svojih sugrađana.

U gradu borilačkih sportova, fudbala, košarke i rukometa, isplivao je još jedan sportski dragulj i to u tenisu! Možda Simon nastavi tamo gde se jednog dana zaustave Nole, Nadal, Rodžer i mnogi drugi njegovi uzori. Dosadašnje pobede su mu odškrinule vrata teniskog vrha, a vreme će pokazati kako će se u toj areni snaći vredni đetić, kojima ima podršku cele Crne Gore.

POČETAK

ZA uspehe mlađanog Simona Kneževića svakako je zaslužan Teniski klub Nikšić i njegov vlasnik Brano Milunović. On je na vreme spoznao darovitost Simona i upisao ga u školu tenisa.

- Od tada je sve počelo. Videćemo koliko će trajati. Verujem dugo - optimistički poručuje Simon Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna