"NOVOPEČENI AZOVCI-KOMITI ZABORAVIŠE LOVĆEN" Miljanić odgovara Ranku Krivokapiću

V. K.

23. 05. 2022. u 11:41

FUNKCIONER Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Ilija Miljanić osudio je izjavu šefa crnogorske diplomatije Ranka Krivokapića da "latinonatovski put Crne Gore nema alternativu".

НОВОПЕЧЕНИ АЗОВЦИ-КОМИТИ ЗАБОРАВИШЕ ЛОВЋЕН Миљанић одговара Ранку Кривокапићу

Foto: DF

Miljanić konstatuje da se uzalud mislilo nakon velike narodne pobede 30. avgusta 2020. da na vlasti više nikada neće biti Ranka Krivokapića, jer je vreme to demantovalo.

- Milo Đukanović je imao na umu da nakon 30. avgusta 2020. protera sve Srbe koji slobodno dišu, a Srbe puzoviće da privede montenegrijskom jednoumlju. Očigledno ga stari premijer Krivokapić pošteđe, a novi evo ispija vino za pobednički pir bez srpskog sveta u Montenegru. Vele manjinska Vlada, a očigledno se radi o koalicionoj Vladi sa ulaskom DPS-a po dubini i širini. Da nam osta fizički prisutan na zemlji gorostasni mitropolit Amfilohije, 30. avgust 2020. bi bio pretvoren u dan pobede nad neonacizmom i klerofašizmom u Crnoj Gori i već bi blistala slavna Kapela na vrhu Lovćena i vladika Rade Tomov konačno odahnuo od vandalističke i jeretičke grobnice. Brozo-komunisti srušili Njegošev zavetni oltar-grob, a mramornu pećinu isklesa Ivan Meštrović, miljenik ustaškog zločinca Ante Pavelića i oiviči je sa geometrijom latiničkog slova „U“. Evo sada novopečeni azovci-komiti zaboraviše Lovćen i obeležavaju dan povesnog i večnog Montenegra na brdašču koje obelodaniše sa natpisom Belveder! Igraju se sa novim datumima od Tuđimila- Dan Vojske CG do Belvedera dana povesnog Montenegra. Dan vojske tj. Tuđimil datira prije šizme, tj. podele hrišćanstva kako bi zadivili sa novim naručenim istoričarima sadašnje zaslepljene generacije sa naručenom istoriografijom sa zapadnom kozmetikom. Do bitke na Tuđimilu, kažu crnogorske vojske (niko ni

čuo ni vidio) došlo sa stočarima iz Albanije oko stoga sijena - naglašava Miljanić, i nastavlja:

- Zaboraviše sve slavne bitke: Grahovac, Vučiji Do, Carev Laz, Fundina, izgleda sporni datumi jer glavne vođe i harambaše su bili Srbi. Utrkuju se oko Temeljnog ugovora stari i novi premijeri i jure do Ostroškog manastira, a sve da nađu modus da se prećutno izglasa Temeljni ugovor. Priča se takođe da treba da dobije krila i raspop i raščinjeni montenegrijski delija Miraš Dedaga, kroz drugi temeljni ugovor za komitsku grupu koji treba da zaživi kroz dogledno vreme. Sada stvari stoje implicitno, eno Miraš u ključne zvanice kod premijera Abazovića i jedini bio da okadi sve prisutno osoblje, a vernika bar za sada par desetina.

Miljanić se osvrnuo i na nedavnu posetu Mila Đukanovića lažnoj državi Kosovo.

- Kukavička poseta predsednika Montenegra takozvanom Kosovu. Zaboravio je Milo na progonjenih 30.000 Crnogoraca i više od 300.000 Srba sa svog ognjišta uz ogromne žrtve i eksperimente prodaje organa i rušenja kolijevke srpskog roda.

Ilija Miljanić kaže da ako premijer Abazović zaista želi da se obračuna sa mafijom i pljačkašima Crne Gore, onda mora poštovati redosled.

- Neka počne od dinastije Đukanović, zatim njihovih kumova, rođaka i prijatelja - Katnića, Gvozdenovića, Brkovića, Barovića, Bokana, Roćena, Markovića, Veljovića i dr.  Sve sudske i tužilačke organe na svim nivoima koji su saučesnici pljačke i otuđenja sve pokretne i nepokretne imovine. Samo pod takvim uslovom može da se napravi značajan pomak, a sve drugo će biti pokušaj mačke da uhvati malog miša. Međutim, ako se po jutru dan poznaje, vraćanje Đukanovića i sedlara koje jaše više od 20 godina vodi u samoubistvo građane Crne Gore. To bi značilo da dojučerašnja takozvana apostolska i današnja eskobarska vlada treba da budu smrtna epizoda koja može odvesti na opasna ukrajinska vrata haosa i bratoubilaštva - zaključuje Miljanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024