TOKOM MARKOVDANSKE LITIJE U PODGORICI: Mitropolit Joanikije odlikovao porodicu pokojnog Halita Đečevića

M. S.

09. 05. 2022. u 10:46

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije odlikovao je arhijerejskom pohvalnicom porodicu pokojnog Halita Đečevića iz Podgorice.

ТОКОМ МАРКОВДАНСКЕ ЛИТИЈЕ У ПОДГОРИЦИ: Митрополит Јоаникије одликовао породицу покојног Халита Ђечевића

Foto: Željko Drašković i Miloš Vujović

Odlikovanje Đečevićima je dodelio za viševekovno pamćenje i generacijski trud u očuvanju hrišćanskih svetinja na njihovom imanju na mestu nekadašnjeg manastira u Podgorici, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske, nakon Markovdanske litije, tokom koje se mitropolit rečima blagodarnosti i poštovanja obratio pre uručenja odlikovanja Mirsadu Đečeviću.

Foto: Željko Drašković i Miloš Vujović

- Vi nastavljate blagoslovenu tradiciju vaših predaka, čuvate ovde temelje drevne svetinje i poštujete. Zbog toga vaš dom i vaša porodica imate blagoslov i veoma je uvažena od svih žitelja ovoga grada. Jer onaj koji poštuje svetinju ima blagoslov od Boga i poštovanje od svih ljudi. Neka vam Bog podari svakog dobra, pre svega zdravlja, sreće, napretka u vašem domu i u vašoj porodici i ubuduće i neka Bog pomene vaše pretke i vašeg čestitog oca Halita koji se, nadamo se, preselio u bolji svet. Mi smo ovom prilikom odlučili za vaše dobro, za vašu čestitost i ljudskost i poštovanje ove svetinje da odlikujemo vašu porodicu i da Vama lično uručimo ovo odlikovanje - kazao je Mitropolit Joanikije Mirsadu Đečeviću, koji je odlikovanje primio u ime porodice, u čije ime je po tridesetogodišnjoj tradiciji dočekao učesnike Markovdanske litije.

Foto: Željko Drašković i Miloš Vujović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna