ZA JANKOVE TORTE ZNA CELA: Podgoričanin demantuje predrasude da je kuhinja mesto predodređeno za žene

I. D. S.

09. 05. 2022. u 11:15

JANKO Komatina iz Podgorice demantuje predrasude koje vladaju na našem podneblju, da je kuhinja mesto predodređeno za žene.

ЗА ЈАНКОВЕ ТОРТЕ ЗНА ЦЕЛА: Подгоричанин демантује предрасуде да је кухиња место предодређено за жене

Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva

Student ekonomije, uživa u osmišljavanju recepata, pravljenju i dekorisanju torti. U početku je to bio samo hobi, a Janko je sada već na putu da od ljubavi prema pravljenju poslastica napravi ozbiljan biznis, te sanja i da u nekom narednom periodu otvori svoju poslastičarnicu. Iako još nema mogućnost dostave, Jankove torte već su našle put do gotovo svih crnogorskih gradova.

Interesovanje prema kuhinji Janko je pokazao, kako kaže, još u mlađim danima, a ono je bilo usmereno ka slanim jelima i domaćoj kuhinji. Lekcije o kulinarstvu dobijao je preko fiksnog telefona od svoje babe.

- Što se tiče prvih jela koje sam pripremao, tu je bila baba koju sam zvao i koja mi je preko telefona davala instrukcije šta i kako da radim tokom pripreme - kaže mladić, i dodaje da iako je sve krenulo sa slanim jelima, ipak se najviše pronašao u pripremi poslastica.

- Da pravim torte i kolače sam počeo pre par godina, na kraju sam se opredelio samo na torte jer mi najviše zadovoljstva pruža da njih pripremam. Baš uživam u celom procesu.

Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva

Osim prvih instrukcija koje je dobijao od bake, Janko danas nema nikavu pomoć u kuhinji.

Od početka sve radi sam, kako ističe, jer tako najviše voli. Iako je pripremanje poslastica u početku bio samo hobi, nakon što se na društvenim mrežama pročulo o Jankovom umeću, stizale i narudžbine, te je počeo ozbiljnije da razmišlja o pokretanju biznisa.

- Kad su sve više i više počele da stižu poruke za narudžbine, uz nagovor prijatelja i porodice rekao sam - što da ne, hajde da probam, volim to i uživam u tome - priseća se mladić.

Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva

KVALITET NAJVAŽNIJI

Izbor torti koje se danas mogu kupiti je neograničen, kako kada je reč o ukusima, tako i o izgledu, oblicima. Ipak, Janko ističe da je njegov fokus, uprkos posvećenosti dekorisanju, ipak na kvalitetu... Kako kaže, posebno mu je važan izbor namirnica, a njegove poslastice posebne su i zato što se prave bez jaja, šlaga, kora i bez fondana i margarina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)