ZA JANKOVE TORTE ZNA CELA: Podgoričanin demantuje predrasude da je kuhinja mesto predodređeno za žene
JANKO Komatina iz Podgorice demantuje predrasude koje vladaju na našem podneblju, da je kuhinja mesto predodređeno za žene.
Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva
Student ekonomije, uživa u osmišljavanju recepata, pravljenju i dekorisanju torti. U početku je to bio samo hobi, a Janko je sada već na putu da od ljubavi prema pravljenju poslastica napravi ozbiljan biznis, te sanja i da u nekom narednom periodu otvori svoju poslastičarnicu. Iako još nema mogućnost dostave, Jankove torte već su našle put do gotovo svih crnogorskih gradova.
Interesovanje prema kuhinji Janko je pokazao, kako kaže, još u mlađim danima, a ono je bilo usmereno ka slanim jelima i domaćoj kuhinji. Lekcije o kulinarstvu dobijao je preko fiksnog telefona od svoje babe.
- Što se tiče prvih jela koje sam pripremao, tu je bila baba koju sam zvao i koja mi je preko telefona davala instrukcije šta i kako da radim tokom pripreme - kaže mladić, i dodaje da iako je sve krenulo sa slanim jelima, ipak se najviše pronašao u pripremi poslastica.
- Da pravim torte i kolače sam počeo pre par godina, na kraju sam se opredelio samo na torte jer mi najviše zadovoljstva pruža da njih pripremam. Baš uživam u celom procesu.
Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva
Osim prvih instrukcija koje je dobijao od bake, Janko danas nema nikavu pomoć u kuhinji.
Od početka sve radi sam, kako ističe, jer tako najviše voli. Iako je pripremanje poslastica u početku bio samo hobi, nakon što se na društvenim mrežama pročulo o Jankovom umeću, stizale i narudžbine, te je počeo ozbiljnije da razmišlja o pokretanju biznisa.
- Kad su sve više i više počele da stižu poruke za narudžbine, uz nagovor prijatelja i porodice rekao sam - što da ne, hajde da probam, volim to i uživam u tome - priseća se mladić.
Od hobija do biznisa, Foto Privatna arhiva
KVALITET NAJVAŽNIJI
Izbor torti koje se danas mogu kupiti je neograničen, kako kada je reč o ukusima, tako i o izgledu, oblicima. Ipak, Janko ističe da je njegov fokus, uprkos posvećenosti dekorisanju, ipak na kvalitetu... Kako kaže, posebno mu je važan izbor namirnica, a njegove poslastice posebne su i zato što se prave bez jaja, šlaga, kora i bez fondana i margarina.
Preporučujemo
ZRENjANIN: Manifestacija "Izađi mi na teglu" - varjače ukrstilo više od 10 ekipa
01. 10. 2021. u 14:04
NAŠA KUHINjA OSVAJA SVET: Peti rođendan jedinog domaćeg kulinarskog kanala Kičn TV
03. 07. 2021. u 10:14
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"STIGLI SRPSKI HULIGANI!" Austrijska policija plaši građane po ulicama Graca zbog navijača Zvezde
Šturm Grac i Crvena zvezda igraju utakmicu u Ligi Evrope, a pred taj meč austrijska policija je uradila nešto nesvakidašnje.
11. 12. 2025. u 16:15
Komentari (0)