CRNA GORA SE NE MIRI FOTELJAMA: Demokrate održale protestnu šetnju u Herceg Novom

V.V.

27. 04. 2022. u 10:02

NA SINOĆ održanoj drugoj konvenciji Demokrata Herceg Novi, Stevan Katić ponovo je izabran za predsednika opštinskog odbora koji ima 85 članova, a nakon konvencije organizovana je protestna šetnja ulicama Bijele.

ЦРНА ГОРА СЕ НЕ МИРИ ФОТЕЉАМА: Демократе одржале протестну шетњу у Херцег Новом

foto: Demokrate

Herceg Novi je „naša kapija ka Evropskoj uniji, most ka našoj braći u Republici Srpskoj, BiH, ali i naše bogatstvo na prelepoj crnogorskoj obali” bila je poruka predsednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, koji je potom ocenio i da je hercegnovski odbor Demokrata „bogatstvo Demokratske Crne Gore, vučna snaga, lokomotiva i neprobojni bastion.”

Apostrofirao je i značaj ljudi poput Stevana Katića, koji su pokazali „da postoje funkcioneri koji iz najpatriotskijih pobuda uđu u politiku, obavljaju časno svoje funkcije, ne nameštaju tendere, ne ugrađuju se, i što je najvažnije, nisu na prodaju”, kazao je Bečić.

On se potom osvrnuo na proteklih nekoliko meseci u Crnoj Gori, kada su usvojeni istorijski zakoni i izabran novi, nezavisan tužilački savet.

- Kada je snagom države trebalo da damo snagu tužiocima, da vide državu koja nije srasla sa korupcijom, URA i SNP su odabrali druge partnere, one koji su bili na njihovom spisku za kriminal i korupciju i za mesto u Spužu - kazao je između ostalog Bečić i zaključio da se Crna Gora „ne miri foteljama, već ekonomskim osnaživanjem i političkim oslobađanjem, ulivanjem nade, vere i optimizmom.” Bečić je obećao i da će demokrate nastaviti započeto do konačnog cilja, vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić podsetio je da su za skoro šest godina od konstituisanja prvog saziva Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi prošli velika iskušenja i vodili jake bitke da bi došlo do promena očekivanih skoro 30 godina.

– Međutim, nakon svega toga pojaviše se oni koji na kraju izdaše našu zajedničku borbu i prodadoše našu veru, čast i obraz onima koji su poharali ovaj grad i državu, praveći sa njima pakt o takozvanoj manjinskoj vladi. Umesto da ih svedemo na nivo statističke greške, oni se danas udružuju sa njima i pokušavaju ponovo da ih ožive, i izigraju volju naroda od 30. avgusta 2020. godine. Ali to im neće poći za rukom - obećao je Katić. Prema njegovim rečima Demokrate su postale najorganizovanija politička snaga u državi i najdominantnija u Herceg Novom, gde imaju više od dve hiljade članova u 20 mesnih odbora. Od preuzimanja vlasti u Herceg Novom, 2017. godine uspeli su da realizuju više od 200 projekata, a isti i još bolji rezultat očekuju do kraja mandata zasluženog na izborima 2021. godine.

Poslanica i odbornica dr Tamara Vujović naglasila je da su Demokrate za godinu i po vlasti na državnom nivou ostvarile oko 80 odsto iz predizbornog programa. S druge strane, njihovi dojučerašnji partneri sa DPS-om stvaraju manjinsku vladu i vraćaju DPS iz kliničke smrti šok terapijom koja se zove manjinska vlada.

- Vraćaju one koji su bili nalogodavci, šefovi, saizvršioci ili pomagači Vesne Medenice i Sveta Marovića. DPS sada i preti „mi smo stožer budućih politika”... Borićemo se protiv ove prevare - obećala je Vujovićeva, jer je „manjinska vlada antievropska, ne uključuje veliki deo stanovništva Crne Gore, a biće i revanšistička jer se već deli i dubina i širina.”

Boro Lučić, direktor Uprave javnih radova, podsetio je koliko je u prethodnom tridesetogodišnjem periodu uništena privreda Herceg Novog, nekadašnji veliki giganti, ali i zadužbine. S dolaskom Demokrata grad počinje da diše, u njega ulažu privatnici, a nakon pobede avgusta 2020. godine i država. Herceg Novi će postati najveće gradilište u Crnoj Gori, a posle sezone kreće 20 projekata kroz budžet Uprave javnih radova i kapitalni budžet Vlade, kazao je Lučić.

U ime mladih Demokrata govorio je njihov predsednik u Herceg Novom Vido Spaić poručivši da su baš oni pokazali da u Crnoj Gori nema mesta izdaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)