DPS PODRŽAO MANJINSKU VLADU: Đukanović navodi da su podržani ključni zahtevi stranke

V.K.

21. 04. 2022. u 20:47

GLAVNI odbor Demokratske partije socijalista dao je večeras podršku manjinskoj vladi jer je ispunjen najveći deo uslova koje su tražili za njeno formiranje. Ovo je saopštio lider DPS-a Milo Đukanović na konferenciji za novinare nakon sednice, dodajući da će narednih dana javnost upoznati sa njihovim odlukama.

ДПС ПОДРЖАО МАЊИНСКУ ВЛАДУ: Ђукановић наводи да су подржани кључни захтеви странке

Foto PREDSJEDNIK.ME

- Druga odluka koja se odnosi na prethodni period od dve godine, je da se DPS potvrdio kao patriotska i politička vertikala Crne Gore. DPS je 30. avgusta demonstrirao demokratski kapacitet i priznao rezultate izbora. To je pokazatelj vitalnosti DPS-a. Gde su oni koji su licitirali da ćemo pasti na 15 odsto podrške i doživeti partijsku deobu. Rejting DPS-a je stabilan. Šta je bilo s planovima za aneksiju Crne Gore kroz projekat srpskog sveta? Uložili su velika sredstva, ali im nije moglo biti. DPS je bio prertvrd orah. Stali smo im na put na Cetinju i u Nikšiću - kazao je Đukanović, navodeći da su ispunili obećanje i srušili Vladu u parlamentu.

- Treća poruka je da je ovo prvi korak ka obnovi državno-političke relevantnosti. DPS je pokazao snagu i odlučnost da se bori i iz nešto nepovoljnijeg opozicionog statusa. Takav trend ćemo nastaviti. DPS je najpostojaniji temelj odbrane vrednosti Crne Gore. Nema dileme da će nakon narednih izbora DPS zauzeti mesto koje mu pripada - rekao je Đukanović.

 

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!