DEJO PRIJAVLJEN ZA UTAJU POREZA: Tužilaštvo Crne Gore vodi istragu protiv čelnika Fudbalskog saveza ove zemlje

S. Đ.

18. 03. 2022. u 08:45

Osnovni državni tužilac u Podgorici Vukas Radonjić potvrdio je u razgovoru za "Novosti" da to tužilaštvo vodi istragu u dva predmeta protiv čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejana Savićevića.

ДЕЈО ПРИЈАВЉЕН ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА: Тужилаштво Црне Горе води истрагу против челника Фудбалског савеза ове земље

Foto N. Paraušić

Tužilac Radonjić pojašnjava da je tom tužilaštvu 17. januara ove godine podneta krivična prijava od strane fudbalskog sudije Milete Šćepanovića protiv Savićevića.

Istom prijavom obuhvaćen je i Radojica Kruščić, predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, za krivično delo falsifikovanje isprave.

- Ovom tužilaštvu je 3. februara podneta i anonimna prijava protiv predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, prema kojoj mu se na teret stavlja krivično delo utaja poreza i doprinosa. U oba predmeta je u toku istraga, u okviru koje se prikupljaju dokazi, podaci i obaveštenja potrebni za donošenje odluke, posredstvom Uprave policije i od Uprave prihoda i carina - dodao je tužilac Radonjić.

Takođe, tužilaštvu je 20. avgusta prošle godine podneta anonimna krivična prijava protiv nepoznatog lica, za krivično delo falsifikovanje isprave, zbog navodnog falsifikovanja potpisa Emira Ramovića na zapisniku Skupštine Udruženja sudija i instruktora Fudbalskog saveza Crne Gore, ali je ona odbačena 23. decembra prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)