KRIZA VLASTI U TRI CRNOGORSKE PRIMORSKE OPŠTINE: Predsednik Skupštine opštine Budva podneo ostavku

B. Dabić

15. 03. 2022. u 01:27

BEZ dogovora Demokratskog fronta i Demokrata u Budvi. Šestomesečna kriza vlasti u Budvi eskalirala je.

КРИЗА ВЛАСТИ У ТРИ ЦРНОГОРСКЕ ПРИМОРСКЕ ОПШТИНЕ: Председник Скупштине општине Будва поднео оставку

Ugroženi bedemi, Foto B. Dabić

Predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović podneo je ostavku na tu funkciju uz komentar da je očekivao da se postigne makar privremeni kompromis sa predsednikom opštine Budva Markom Carevićem.

Radović je kazao da nije verovao da će doći u ovu poziciju. Ostavka je, kaže Radović, njegov lični čin i način da pokaže da mu fotelja nije bitna.

- Uradili smo sve da dođe do kompromisa, ali uzalud. Seli smo za isti sto, dali predlog da se gradi turistička sezona i da gradimo poverenje. Ali pokazalo se da je Carević iznad turističke sezone i svega što se tiče funkcionisanja grada, stavio sebe. Carević je stavio svoju fotelji iznad svih nas, po cenu da bude predsednik i sa prinudnom upravom i rekao bih da je dobio izliv vlasti na mozak - naglasio je Radović.

Podsetimo, krajem februara DF je inicirao sazivanje Skupštine opštine po hitnom postupku, a predloženo je da se na dnevnom redu nađu: predlog Odluke o budžetu Opštine Budva za 2022. godinu, predlog Programa uređenja prostora Opštine Budva za 2022. godinu i predlog Programa investicionih aktivnosti Opštine Budva za 2022.

Danas je još izvesnije da će Budva imati dobiti prinudnu upravu. Rok za održavanje sednice SO Budva je do 21. marta.

I KOTOR PRED PRINUDNOM UPRAVOM

Kriza vlasti u tri crnogorske primorske opštini: Budvi, Tivtu, Kotoru dostiže kulminaciju.

Dok su Budva i Kotor na pragu prinudne vlasti, u Tivtu je Skupština opštine raspuštena, prinudna vlast uvedena i prevremeni izbori zakazani za 5.jun. U Kotoru rok za dogovor, ili prinudnu upravu je još kraći, do 18. marta. Ukoliko Skupština opštine Kotor ne bude održana do 18. marta, i u ovom gradu Vlada uvodi prinudnu upravu, a predsednik države raspisuje prevremene izbore. Mimoilaženja DF i Demokrata na lokalnom nivou u primorskim gradovima, blokade lokalnih parlamenata, su kulminirala, pa su sve izvesniji vanredni izbori u sve tri opštine u kojima je vlast formirana nakon izbora 2020. godine.

U Budvi izvršna vlast je u rukama DF, u Kotoru je predsednik opštine iz redova Demokrata.

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna