"SISTEM BEZBEDNOSTI JE U HAOSU": Medojević upozorava da je Dritan već pokazao svoje političke namere

Novosti onlajn

11. 03. 2022. u 17:11

PREDSEDNIK Pokreta za promene(PzP) i jedan od lidera DF-a, gostujući u emisiji „Uranak“ na televiziji K1, kazao je da je bezbednosni sektor, kojim je rukovodio potpredsednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, „pokazao najgore rezultate u ovoj najgoroj Vladi“ i da je Abazović imao godinu i četiri meseci vremena da pokaže svoje političke namere.

СИСТЕМ БЕЗБЕДНОСТИ ЈЕ У ХАОСУ: Медојевић упозорава да је Дритан већ показао своје политичке намере

Nebojša Medojević / Arhiva Novosti

- Najgori potpredsednik, sa najgorim rezultatima u ovoj najgoroj Vladi, sada treba da sastavi novu Vladu koja će da bude koja će da bude dobra i efikasna. On je imao godinu i četiri meseca da pokaže svoje političke namere - naveo je Medojević.

Na pitanje voditelja šta je Abazović pokazao za godinu i četiri meseca, Medojević je kazao da sada svi vide da je sistem bezbednosti, za koji je Abazović bio zadužen, u potpunom haosu i da ne postoji.

- On kao koordinator sistema bezbednosti, sada svi vide da je taj sistem u potpunom haosu, da ne postoji, da je rascepkan, da nije uspio da iskordinira nijednu ozbiljnu aktivnost u tom sektoru. Imamo aktivan nastavak šverca iza kojeg stoje ljuzdi iz Vlade. Imate skandalozne akcije gde je uvezeno 1.500kg kokaina, nakon 500kg kokaina među bananma, gde smo postali predmet malo šala i zezanja u regionu i okruženju. Da se ne zna čija je ta droga, da je neko iz Vlade dojavio informacije narko kartelu i sprečio hapšenje stvarnih vlasnika te droge - kazao je Medojević.

Dritan Abazović, Foto Tanjug

Medojević je kazao da su efekti posla koje je uradio Abazović međusobno optuživanje „najnesposobnijeg Premijera i najnesposobnijeg potpredsednika Vlade“.

- Najnesposobniji Predsednik najnesposobnije Vlade, Krivokapić, optužuje najnesposobnijeg zamenika najnesposobnijeg Premijera da radi drogu, a Dritan Abazović optužuje Premijera da švercuje cigarete. To su efekti posla koje je Abazović pravio za godinu i po dana u jednom važnom sektoru - istakao je Medojević.

Na konstataciju voditelja da se i dalje u Crnoj Gori najviše pita predsednik države Milo Đukanović, Medojević se složio i dodao da se građani na izborima 30. avgusta kazali šta misle o Đukanoviću.

- Pa u pravu ste, Mila Đukanovića su u političku prošlost poslali birači na izborima 30.avgusta  2020. godine. Oni su ti koji su rekli kuda zemlja treba da ide i šta treba da radi nova vlada. Svaki glasač koji je glasao tri pobedničke koalicije, pa i koaliciju „Crno na bijeli“ gospodina Abazovića, je glasao da se DPS demontira, da oni koji su pljačkali državu 30 godina odgovaraju pred reformisanim institucijama, da se opljačkano nacionalno bogatstvo vrati državi. Tražili su pravu, tražili su promene, tražili su i da DPS zaista bude i sankcionisan za sve ono što je radio državi i građanima 30 godina. Međutim, to se nije desilo i upravo je zbog nečinjenja gospodina Abazovića Đukanović „ostao u sedlu“, ali on je politička prošlost. Rezultati njegove partije su sve gori i gori, i građani više ne podržavaju tu politički opciju - zaključio je Medojević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja