PRONEVERILE MILIONE EVRA? Još jedna krivična prijava za direktorku i kreditnog referenta CKB banke

B. DABIĆ

10. 03. 2022. u 22:25

JOŠ jedna krivična prijava podneta je protiv nekadašnje direktorke Crnogorske komercijalne banke M.M.(50) i zaposlene, kreditnog referenta, u filijali u Baru, V. J. (63).

ПРОНЕВЕРИЛЕ МИЛИОНЕ ЕВРА? Још једна кривична пријава за директорку и кредитног референта ЦКБ банке

Foto: B. Dabić

Policija je osnovnom državnom tužiocu u Baru podnela krivičnu prijavu protiv M.M. (50), rukovoditeljke filijale jedne banke u tom gradu i protiv V.J. (63), zaposlene u toj filijali kao kreditni referent. M.M. i V.J. se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja i putem podrstrekavanja.

Sumnja se da su 25. februara 2016. godine u svojstvu odgovornih lica ove banke, filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i poverenja u pogledu korišćenja ličnih podataka klijenata banke i raspolaganja imovinom klijenata banke i same banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavile protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 15.000 evra, te time nanele štetu klijentu i banci u istom iznosu.

Oni su ovo delo izvršili na način što je M.M. neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenta pristupila ličnim podacima iz baze podataka klijenata banke, te je od V.J. zahtevala da na osnovu predstavljenog zahteva koji je lažni u pogledu postojanja ovlašćenog podnosioca zahteva za dobijanje kredita, kreira kreditnu dokumentaciju na ime oštećenog klijenta. Nakon ovoga, V.J. je postupajući po naređenju M.M. i uprkos propisanom aktu banke procedura za otvaranje transakcionih računa za izvršavanje nacionalnih i međunarodnih platnih transakcija i iniciranje transakcija kreirala kredit na ime klijenta banke u iznosu od 15.000 evra, odobrila, u stvarnosti lažno kreiran, kredit na ime ovog klijenta, koji novac je prisvojila za sebe.

M.M. i V.J. se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja i putem podrstrekavanja.

Podsetimo, predmet koji je formiran na osnovu 24 krivične prijave koje je policija podnela protiv osam službenika Crnogorske komercijalne banke, filijale u Baru, kao i dopuna krivične prijave protiv bivše direktorice M.M. (49), Osnovno državno tužilaštvo prosledilo je Specijlanom tužiocu na dalje postupanje. Sumnja se da su počinjene pronevere milionskih iznosa.

Policija i dalje istražuje ima li još oštećenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)