UGROŽEN INTERES OKO 200 KLIJENATA: Posle afere o dizanju kredita, iz CKB saopšteno - Svaka šteta biće nadoknađena

B. DABIĆ

20. 02. 2022. u 23:25

ZA 15-tak dana broj klijenata čiji je interes ugrožen u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) popeo se sa 25 na oko 200.

УГРОЖЕН ИНТЕРЕС ОКО 200 КЛИЈЕНАТА: После афере о дизању кредита, из ЦКБ саопштено - Свака штета биће надокнађена

Foto: B. Dabić

CKB oglasila se saopštenjem za javnost u kome potvrđuje da je ugrožen interes oko 200 klijenata te da će svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima u potpunosti biti nadoknađena.

-Tokom vikenda smo Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podneli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju - naveli su u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, Crnogorska komercijalna banka (CKB) podnela je krivičnu prijavu protiv bivše direktorke barske filijale M.M. (49) u ulici Maršala Tita zbog moguće zloupotrebe službenog položaja. Istom krivičnom prijavom obuhvaćeno je još sedam službenika u toj filijali.

- Kao rezultat ranije pokrenute sveobuhvatne kontrole poslovanja, uočili smo moguću zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju od strane dela zaposlenih. Usled pomenutih aktivnosti, konstatovali smo da je došlo je do ugrožavanja interesa za približno 200 naših klijenata. Započeli smo i nastavljamo da lično kontaktiramo sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrđenim činjenicama. Svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biće u potpunosti nadoknađena - saopštili su iz CKB.

Foto B. Dabić

O navedenim saznanjima, dodali su iz CKB, banka je obavestila nadležne institucije sa kojima intenzivno sarađuju. Zbog poštovanja postupka koji sprovode nadležne institucije, uzdržaće se od daljeg komuniciranja pojedinosti u vezi sa pomenutim slučajem, saopštili su iz CKB.

Bivša direktorka pribavila korist veću od pola miliona evra

Formiran je predmet na osnovu 24 krivične prijave koje je policija podnela protiv osam službenika Crnogorske komercijalne banke, filijale u Baru, kao i dopuna krivične prijave protiv bivše direktorke M.M. Osnovno državno tužilaštvo predmet je prosledilo Specijalnom tužiocu na dalje postupanje.

Sedam službenica, kako se sumnja, počinile su krivično delo putem pomaganja, čime je M.M. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist ne manju od pola miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki