SKANDALOZAN POTEZ UKRAJINSKE AMBASADE: Pozivaju na formiranje dobrovoljačkih odreda u Crnoj Gori, reagovao Demokratski front

V. K.

28. 02. 2022. u 14:12

DEMOKRATSKI front najoštrije osuđuje pozive iz ambasade Ukrajine da se u Crnoj Gori organizuju i formiraju nekakvi dobrovoljački odredi i legije koje bi učestvovale u aktuelnim sukobima.

СКАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ УКРАЈИНСКЕ АМБАСАДЕ: Позивају на формирање добровољачких одреда у Црној Гори, реаговао Демократски фронт

Foto: Printskrin

- To je nedozvoljen i zakonom kažnjiv čin. Crna Gora, očigledno, postaje poligon za regrutovanje plaćenika, a sve se dešava pred očima zvanične CG. Neverovatno zvuči činjenica da se još niko iz bezbednosnih struktura i policije ne oglašava na ovaj skandalozni, nediplomatski i nezakoniti čin kojim se direktno poziva na izazivanje haosa u Crnoj Gori. Ovo je i jedan od dokaza da su službe u CG u rasulu i da su ih upravo rasturili i izbušili oni koji se predstavljaju kao partneri CG. Zahtevamo da nadležni organi hitno reaguju u vezi sa ovim skandalom i bezbednosnom pretnjom. U suprotnom, moglo bi se pomisliti da je svima u CG, svakoj ambasadi i centru moći, kad god negde izbije rat, dozvoljeno da poziva na pobunu i formiranje raznih dobrovoljačkih jedinica. To je nasleđe katastrofalne diplomatije DPS, čije su ponašanje nasledili i predstavnici Krivokapićeve vlade - stoji u saopštenju.

- Jedno podsećanje - kada su se 2014. godine pojavile neke informacije da jedan ili dva čoveka iz CG žele da idu da se bore kao dobrovoljci na strani Donjecka i Luganska, sve se diglo na noge, a sada svi ćute kada se poziva na mobilizaciju i formiranje nekih legija stranaca. Narod Crne Gore je prolio mnogo krvi braneći ovu zemlju i čitavu otadžbinu svojih predaka, a ovi pozivi iz ambasade Ukrajine su očigledan pokušaj destabilizacije i poziv našoj deci da stradaju za nečije tuđe interese - zaključuje se u saopštenju DF-a.

 

BONUS VIDEO: SVENARODNA LITIJA U CRNOJ GORI: Narod se okuplja na liturgiji u podgoričkom hramu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)