VAŽNO PREKINUTI SUKOB IZMEĐU DRITANA I KRIVOKAPIĆA: Neophodan razgovor za rešenje krize

Tanjug

23. 01. 2022. u 17:17

LIDER Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da je za rešenje aktuelne krize u Crnoj Gori neophodan razgovor, pa makar o tehničkoj vladi i određivanju datuma prevremenih parlamentarnih izbora.

ВАЖНО ПРЕКИНУТИ СУКОБ ИЗМЕЂУ ДРИТАНА И КРИВОКАПИЋА: Неопходан разговор за решење кризе

Foto Novosti

- Verujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se kroz razgovor pokuša doći do rešenja - rekao je Knežević za Radio Crne Gore.

On smatra da, ako se uspe izaći iz začaranog kruga optužbi između premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, lako može postići dogovor, prenosi portal RTCG.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata skupštini, ako nema dogovora unutar parlamentarne većine.

- Smatramo da skraćenje mandata skupštini i određivanje datuma prevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore - istakao je Knežević.

Ocenio je da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

- Imamo realan problem foteljaške svesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu - naveo je Knežević.

Dodao je da, iako je DF pristao da bude deo eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini, ovog puta neće pristati ni na kakve ucene i ponižavanja, niti će dozvoliti da, kako je naveo, 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front bude mariginalizovano ili predstavljeno kao nepodobno.

 

BONUS VIDEO - POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ROMANTIKA NA NEŠTO MODERNIJI NAČIN: Hotel namenjen samo starijima od 16 godina koji znaju dobro da se zabave