MANDIĆ: Učinićemo sve da do prekrajanja izborne volje od 30. avgusta ne dođe!

Novosti online

19. 01. 2022. u 19:04

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da se većinska volja naroda od 30. avgusta 2020. godine može promeniti samo na izborima.

МАНДИЋ: Учинићемо све да до прекрајања изборне воље од 30. августа не дође!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aktuelna dešavanja na političkoj sceni Mandić ocenjuje kao kulminaciju svega onog što se dešavalo u poslednjih pola godine.

-Ta većinska volja može da se promeni samo na izborima, tako što bi svi učesnici na izborima jasno saopštili ko su njihovi partneri i kakav imaju odnos prema pojedinim političkim strankama i subjektima. Oni koji su konstituisali parlamentarnu većinu iskazali su jasan odnos da niko od njih neće raditi sa DPS-om, da neće sa njima konstituisati vlast nakon izbora. Kako će se stvari razvijati narednih dana posle ove inicijative, teško je pretpostaviti. Registrujemo veliko ogorčenje ljudi koji su podržali vladajuće stranke. Sve u svemu, prolazimo kroz političku krizu koja je počela ranije i ovo je njena kulminacija- naglašava Mandić.

On je naglasio da odbijanje predloga za rekonstrukciju Vlade prošle godine nije bilo slučajno.

-Poslanici pokreta URA tada su bili protiv, a danas pokreću inicijativu za smenu Vlade i hoće da promene izbornu volju građana. Nakon toga nova ideja koju je pokrenuo DF nije dobila podršku parlamentarne većine i mi smo kao DF saopštili da bi najbolje rešenje bilo raspisivanje izbora, koje bi pripremila tehnička vlada. Nažalost, oni koji su sprečili da dođe do rekonstrukcije Vlade, danas pokreću inicijativu za smenu ove vlade, tako što prosto hoće da promene izbornu volju građana. Sada je bitno da svi zajedno učine da do toga ne dođe, kazao je Mandić.

Kako je naveo, DF će se zalagati da se reši kriza, jer Vlada nije imala podršku parlamentarne većine.

Konstatuje da je većinska volja građana iskazana na izborima 30. avgusta bila da oni žele DPS u opoziciji.

-Kriza u Vladi je poprimila takve razmere da je održavanje ovog kabineta nemoguće. Tako teške optužbe da predsednik Vlade sumnjiči potpredsednika da je povezan sa narko kartelom, a potpredsednik premijera da je povezan sa švercom cigareta, onda tu više nema zajedničkog rada i nemoguće je održati stabilnost u takvoj Vladi-smatra Mandić.

(Borba.me)

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati