SMENA ZBOG GRAFITA RATKA MLADIĆA: DPS pokreće proceduru preispitivanja poverenja predsedniku Opštine Pljevlja Igoru Goluboviću

M. D.

16. 01. 2022. u 14:19

PLjEVLjA- Izvršni odbor Demokratske partije socijalista- Pljevlja na sednici održanoj u nedelju se ogradio od izjava i medijskih interpretacija predsednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, naglasivši kako je reč o nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu, ali i u odnosu na politiku koju zastupa ta stranka.

СМЕНА ЗБОГ ГРАФИТА РАТКА МЛАДИЋА:  ДПС покреће процедуру преиспитивања поверења председнику Општине Пљевља Игору Голубовићу

M.D.

Oni su izrazili neslaganje sa "njegovim poslednjim izjavama" i odlučili da pokrenu preispitivanje poverenja Goluboviću pred Opštinskim odborom.

-Nastupi koji već u više navrata izazivaju uznemirenje javnosti, nikako ne korespondiraju sa politikom i vrednostima koje je u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima, promovisala i u najtežim vremenima odbranila upravo DPS, a predsednici opština iz naših redova moraju biti najbolji reprezenti takve, nedvosmislene politike, saopšteno je iz Izvršnog odbora DPS Pljevlja.

Oni su poručili da izražavaju posebno žaljenje zbog "svih konotacija koje zadiru u osećanje sugrađana i prijatelja iz redova manje brojnih naroda", te da DPS ostaje čvrsto na svojim stavovima očuvanja građanskog koncepta.

Predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović (DPS) saopštio je da njegova izjava od predhodnih dana data za podgoričku Gradsku televiziju nije verodostojno preneta i da je izvučena iz konteksta.

M.Drobnjak

On je naglasio da nema ništa sporno u njegovim nastupima što bi moglo da bude osnov da se njemu uskrati podrška ili pokrene postupak preispitivanja poverenja u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore. On je objasnio i da je iznenađen kako su u stranci reagovali nakon njegovih, kako je rekao, nepotpuno prenetih izjava.

-Niko me iz stranke nije zvao, sada se oglašava Marta Šćepanović, i Izvršni odbor OO Pljevlja, i to me čudi jer sam duboko ubeđen da sam postupio ispravno i zaista nema osnova za takvo postupanje. Može da se pogleda celi materijal, koji je snimljen, videće se da sam u pravu. Ono što je dato i emitovano ne predstavlja ono što sam zaista htio da kažem, saopštio je Golubović, govoreći o prilogu koji je emitiovan na Gradskoj televiziji.

Kako je naglasio, čudi da se tako nastupa od strane njegovih stranačkih kolega a prethodno ga niko nije zvao da ga pita za mišjenje.

-Osnova nema da se pokreću ova pitanja, zaista sam iznenađen, naveo je Golubović.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović predhodno je rekla da Golubović zbog njegove navodne izjave ne može više biti član DPS-a.

Komešanje u redovima DPS-a usledilo je kada je objavljeno da je Golubović za podgoričku Gradsku televiziju navodno kazao da svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni, pravdajući to činjenicom da je temperatura u minusu i da “ledi farba”.

Kako se skoro ceo predhodni mesec pričalo i čekalo da se prekreči grafiti na kome je ispisano ime Ratka Mladića, Golubovićeva izajava je samo podgrejala atmosferu.

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri