ZAPLENJENO OKO POLA TONE KOKAINA: Barska carinarnica ostala bez upravnika

B. D.

13. 01. 2022. u 17:59

PREKO barske luke koja je godinama u žiži javnosti zbog šverca droge i cigareta, 2.januara stigao je oko pola tone kokaina koji je otkriven u logističkom centru “Voli” u paketima sa bananama.

ЗАПЛЕЊЕНО ОКО ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Барска царинарница остала без управника

Foto B. Dabić

Zaplenom ovog kontigenta narkotika, obelodanjeno je da Carinarnica u Baru nema upravnika od 1. januara.

V.d. upravnika Carinarnice u Baru Željku Ivanoviću je 31. decembra istekao status. Ivanovića je na to mesto postavio doskorašnji v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Aktuelna v.d. Milena Petričević nije Ivanoviću produžila status.

Istražitelji utvrđuju ko je kontrolisao kamione „Volija“ kojim su iz barske luke u logistički centar ovog trgovinskog lanca transportovani paketi sa banama u kojima je bilo oko pola tone kokaina.

Pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara, a 11. Je bila na rasporedu za pregled i pretovar. Dan kasnije u logističkom centru mega marketa ”Voli” radnici su pronašli sumnjivu supstancu u paketu sa bananama. Policiju je  pozvala uprava tog trgovinskog lanca, nakon čega je i napravljen uviđaj.

Crnogorski mediji navode nezvanične izvore iz policije da je taj kontingent naručen preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji.

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, oglasio se povodom zaplene više stotina kilograma droge.

– Nakon pet meseci još jedna ogromna zaplena kokaina u Crnoj Gori. Nastavljamo zajedničku borbu protiv narko kartela. Odlučno, hrabro i bez kompromisa- naveo je Abazović.

Potpredsednik Vlade Crne Gore uputio je čestitke Agenciji za nacionalnu bezbednost, Sektoru za borbu protiv kriminala, Specijalnom tužilaštvu i Upravi policije, međunarodnim partnerima i savesnim građanima.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!