SMENA CEH ZA ODBRANU PORODICE: Predsednik odbora za ljudska prava i slobode na udaru partija bivšeg režima i dela NVO

V. KADIĆ

13. 01. 2022. u 07:28

ZATO što je stao u odbranu tradicionalnih crnogorskih vrednosti - tradicije i porodice, poslanik Demokratskog fronta i predsednik parlamentarnog Odbora za ljudska prava i slobode, Jovan Vučurović mogao bi da ostane bez te funkcije ukoliko se protiv njega udruže članovi odbora iz redova Demokratske partije socijalista i Građanskog pokreta URA. Smenu Vučurovića traže i pojedine nevladine organizacije.

СМЕНА ЦЕХ ЗА ОДБРАНУ ПОРОДИЦЕ: Председник одбора за људска права и слободе на удару партија бившег режима и дела НВО

Foto Skupština CG

Vučuroviću se zamera što je na sednici Skupštine izjavio da je neprihvatljivo za Crnu Goru što su u zakonsku definiciju porodice ušle istopolne zajednice i da se mora zabraniti da te osobe usvajaju decu. Poslanica DPS, Marta Šćepanović, kazala je da je neverovatno da predsednik Odbora za ljudska prava i slobode ovako govori o istopolnim zajednicama! Sličnog mišljenja su i u Građanskom pokretu URA čiji predstavnici su od početka bili protiv imenovanja Vučurovića za predsednika ovog odbora.

- Verujte da me uopšte ne zanima hoću li biti smenjen ili ne - kaže za "Novosti" Jovan Vučurović, dodajući da mu je važnije da stane u odbranu tradicionalnih vrednosti.

Jovan Vučurović, Foto DF

- Kao što smo uspeli da odbranimo našu Srpsku pravoslavnu crkvu, tako ćemo odbraniti i druge svetinje - tradicju, porodicu, istinsku Crnu Goru.

Naš sagovornik uopšte ne haje na napade takozvanog građanskog bloka i dela NVO sektora.

- Ja sam slobodan čovek i može ko god hoće u parlamentu da pokrene proceduru da me smeni sa funkcije predsednika Odbora za ljudska prava i slobode, svoja uverenja ne menjam po cenu bilo čega, a ne neke funkcije, ali to ova politička boranija ne shvata - kaže Vučurović.

- Jer, prosto, mi smo, na svu sreću, dva sveta i potpuno je logično da različito razmišljamo o mnogim temama, a posebno o moralnoj, duhovnoj, tradicionalnoj, istorijskoj vertikali Crne Gore i o njenoj budućnosti. Takvima su te kategorije nepoznate, jer su navikli da služe raznim gospodarima.

POLTRONI

- OVAKVE NVO, ovi srbomrsci, opasnost su za ljudska prava i slobode, jer se radi o komunističkoj matrici koja ne prihvata različita mišljenja i stavove, nego misli da su nešto naročito značajni i da su svu pamet sveta popili ako su poltroni neke strane službe ili ambasade - kaže Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024