BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE: Nikšić je pokazao da ima snage da sačuva svoje svetinje

V. K.

06. 01. 2022. u 18:54

PREDSEDNIK opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Božić Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, Njegovom Visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, Njegovom Preosveštenstvu Episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namesništvu nikšićkom, i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Никшић је показао да има снаге да сачува своје светиње

Foto V. K.

Kovačević je istakao da ovaj Božić dočekujemo posle godine velikih borbi i iskušenja ali zadovoljni što je blaženopočivši Patrijarh Irinej dobio dostojnog naslednika na stolici Svetog Save, kao i Mitropolit Amfilohije na stolici Svetog Petra Cetinjskog a da su vernici Eparhije budimljansko-nikšićke dobili dobrog, blagog i snažnog novog pastira.

-Vreme uspešno savladanih iskušenja je iza nas, sigurno ih neće faliti i ubuduće ali verujemo da ćemo imati snage da ih prebrodimo. Nikšić je, kao i čitava Crna Gora, pokazao da ima snage da sačuva svoje svetinje i odbrani ih od svih napada onih koji su nerazumno hteli da unesu nemir, posvađaju narod i oskrnave hramove naše Crkve. Tako su oni koji su to hteli da rade ostali bez svetovne vlasti u našem gradu, kazao je Kovačević.

Predsednik opštine je istakao da se nada da će Patrijarh srpski Gospodin Porfirije posetiti Nikšić u narednom periodu.

-Patrijarh je bio u našoj eparhiji gde je ustoličio i novog Episkopa budimljansko – nikšićkog vladiku Metodija. Nadamo se da će radost susreta iz Podgorice i Berana biti nastavljena i u Nikšiću, i očekujemo njegovu posetu našem gradu, zaključio je Kovačević sa pozdravom

MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI!!!

BONUS VIDEO - Zapaljen prvi badnjak u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!