OSTAVKU NEĆU PODNETI! Zdravko Krivokapić, posle susreta sa Eskobarom, kaže da bi izbori ili nova vlada bilo novo gubljenje šest meseci

V. KADIĆ

12. 11. 2021. u 08:13

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić nema nameru da podnese ostavku. On je to saopštio na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

ОСТАВКУ НЕЋУ ПОДНЕТИ! Здравко Кривокапић, после сусрета са Ескобаром, каже да би избори или нова влада било ново губљење шест месеци

Gabrijel Eskobar i Zdravko Krivokapić / Foto Ambasada SAD

- Ova vlada brine o građanima, a ne o političarima, poručio je Krivokapić, dodajući da u Vladi pripremaju analizu rada ministara i ministarstava. Na pitanje koliko ministara ne zadovoljava njegovu procenu, odgovorio je - tri.

Naveo je da nisu razgovarali o manjinskoj vladi "jer je i aktuelna vlada manjinska".

- Ne znam na koju bi manjinsku podršku ta vlada računala. Smatram da je DPS prošlost i da ti koji bi išli na tu soluciju, izabrali bi pogrešan put za vek vekova. Kad je u pitanju manjinska vlada koju bi podržao DF, tako nešto ne bih mogao razumeti, jer na neki način i ova ekspertska vlada je manjinska odgovorio je Krivokapić, koji je o rekonstrukciji rekao da je u okviru te priče bio razrađen model kada su određeni političari shvatili kriterijume, nakon čega je nastao bojkot.

Na pitanje da li je Gabrijel Eskobar imao konkretne zahteve kada je kadrovska politika u pitanju, premijer Crne Gore je odgovorio:

- Diplomate profila Eskobara ne bi sebi dozvolili da se u to mešaju. Dogovor o novoj vladi ne zavisi od mene, već od većine. Prihvatam svaki njihov dogovor. Svaka opcija koja bi išla na nove izbore ili novu vladu je gubljenje novih šest meseci - naveo je Krivokapić.

Premijer je na pitanje da li je sa specijalnim američkim izlasnikom Eskobarom razgovarao o crnim listama - odgovorio je "da se na to pitanje ne odgovara".

MEDOJEVIĆ: DA PRIPAZI NA RODBINU

ZDRAVKO Krivokapić je u rodbinskim vezama sa švercerom cigareta koji je glavni za klan iz "Granda". On je u konfliktu interesa, i u ozbiljnim državama ne bi mogao da bude premijer - kazao je Nebojša Medojević, jedan od lidera DF, nakon premijerovog sastanka sa Eskobarom.- ANB je upozorila premijera i njegovog sina, da ne treba da budu u kontatku sa licima iz stranih lužbi. Krivokapićeva stranka biće finansirana od šverca cigareta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)