KRAJ ZA KRIVOKAPIĆA: Andrija Mandić saopštio - Demokratski front dao rok strankama za dogovor o izboru nove vlade

V. K.

08. 11. 2021. u 15:38

KO je za novu Vladu Crne Gore koja bi bila sastavljena od tri pobedničke liste sa izbora 30. avgusta, znaće se u petak do 12 sati.

КРАЈ ЗА КРИВОКАПИЋА: Андрија Мандић саопштио - Демократски фронт дао рок странкама за договор о избору нове владе

Foto Tanjug

To je dogovoreno na zajedničkom sastanku koji je inicirao Demokratski front. 

Andrija Mandić, jedan od lidera tog političkog saveza, izjavio je da su za opciju izbora nove vlade, ali nikako sa DPS-om.

- Svi smo dobili glasove jer smo obećali da nećemo imati nikakvog posla sa DPS-om. Izneli smo želju da postignemo dogovor o izboru nove vlade. U petak do 12 ćemo dobiti odgovor od stranaka parlamentarne većine, ko želi da učestvuje u dogovoru. Postojeće stanje je neodrživo jer Vlada nije bila ekspertska, niti parlamentarne većine i posebno nije vodila računa o biračima koalicije Za budućnost Crne Gore - kazao je Mandić nakon sastanka, dodajući da je tema postizanja dogovora oročena na 30 dana. - Zdravko Krivokapić je vodio razgovore u pravcu da se ne dođe do dogovora. Ovde mi preuzimamo odgovornost. Sada tražimo od kolega da u roku od mesec dana postignemo dogovor. Nadajući se da će odgovor biti pozitivan, ostajemo u dobroj volji da će ovo sve izaći na dobro.

Lideri Demokratskog fronta pozvali su pre nekoliko dana kolege iz parlamentarne većine kako bi pronašli rešenje za izlazak iz duboke političke i društvene krize, poručujući da više neće pregovarati o rekonstrukciji Vlade, već da će tražiti izbor nove Vlade, u kojoj će predstavnik DF-a imati poziciju premijera.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA - Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista