VUČUROVIĆ OČEKUJE REKONSTRUKCIJU VLADE: Očekujem da Krivokapić shvati da je izgubio podršku

V. K.

08. 11. 2021. u 14:52

JOVAN Vučurović, poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore, u jutarnjem programu TVNikšić, komentarisao je jučerašnje reagovanje premijera Zdravka Krivokapića, navodeći kako je premijerova izjava problematična, te da paušalnim i poluistinitim ocenama trenutne situacije minira učinke današnjeg sastanka parlamentarne većine.

ВУЧУРОВИЋ ОЧЕКУЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАДЕ: Очекујем да Кривокапић схвати да је изгубио подршку

Foto: V. K.

Vučurović očekuje da nakon višemesečnih pregovora bude postignut dogovor, te da dođe do rekonstrukcije Vlade, sa novim premijerom.

- Prošlo je previše vremena u prepucavanjima stranaka parlamentarne većine, a sada je već vreme i obaveza prema građanima da nekako dođemo do dogovora i izaberemo novu Vladu. Mi smo dali podršku prošle godine u decembru projektu ekspertske Vlade da vidimo kako će sve to izgledati, međutim taj projekat je propao - kazao je Vučurović, dodajući da nakon današnjeg sastanka očekuje da premijer Krivokapić shvati da je izgubio podršku i da Vlada preuzme odgovornost za aktuelnu političku situaciju.

- Mi već tri meseca nemamo predstavu da li će doći do najavljene rekonstrukcije, Krivokapić se u početku složio sa tim, međutim pomaka nije bilo. Moram dodati i da smo imali opstrukcije od GP URA koja sa svoja tri poslanika pokušava da spreči predlog ostalih 38, što je politički nekorektno. Do izbora nove Vlade najviše će ispaštati građani, tako da je potrebno ubrzati taj proces - naveo je Vučurović.

Na pitanje o održivosti projekta "Evropa sad", Vučurović misli da je to politička magla koja je došla u trenutku kada raste nezaposlenost i kada je krenula priča o rekonstrukciji.

- Taj projekat nije zasnovan na realnosti imajući u vidu samo utemeljenje u budžetu Crne Gore. Bojim se da je to samo politički marketing i nije dobro da dajemo takvu vrstu nade građanima - poručio je Vučurović. 

BONUS VIDEO:

Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)