MILAN KNEŽEVIĆ SASLUŠAVA DRITANA: Deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova?

Tanjug

20. 10. 2021. u 13:46

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB-a Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ САСЛУШАВА ДРИТАНА: Део безбедносног сектора учествовао у формирању криминалних кланова?

Foto arhiva

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercu cigareta i narkotika.

Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

- Sad se pojavljuje pitanje - ko je uključen i zbog čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u, a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale - rekao je Milan Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je Demokrastki front upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

- I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a - kazao je Knežević i dodao:

- Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije.

Knežević je govorio i o, kako je naveo, lažnom državnom udaru na izborni dan 2006. i nedavnom samoubistvu bivšeg funkconera ANB-a Luke Bulatovića, koji je iza sebe ostavio video-poruku.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Orila se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)