NOVI KRUG ZA SLOŽNU VLADU: Završene konsultacije premijera Krivokapića sa predstavnicima tri pobedničke liste na izborima

V. KADIĆ

04. 10. 2021. u 07:00

TEK što su se završile konsultacije o rekonstrukciji Vlade Crne Gore sa predstavnicima tri pobedničke liste na izborima 30. avgusta 2020, premijer Zdravko Krivokapić najavio je novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja njenog rada.

НОВИ КРУГ ЗА СЛОЖНУ ВЛАДУ: Завршене консултације премијера Кривокапића са представницима три победничке листе на изборима

Foto Vlada CG

U saopštenju kabineta predsednika Vlade se navodi da je Krivokapić obavio prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine.

- U razgovorima je iskazan visok nivo spremnosti i saglasnosti da se bez uslovljavanja, putem razmene mišljenja i konstruktivnog dijaloga, uz poštovanje potpisanog sporazuma tri lidera koalicionih lista 8. septembra prošle godine, pronađe najbolji model unapređenja rada Vlade i odnosa između Vlade i parlamentarne većine - ističe se u saopštenju.

Navodi se da su svi učesnici razgovora istakli da bi Vlada, ojačana kontinuiranom jedinstvenom podrškom parlamentarne većine, oročena na puni mandat do 2024, prevashodno imala za cilj vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda, kao i ubrzane reforme na putu ka članstvu u Evropsku uniju. U saopštenju se prenosi da su učesnici razgovora ocenili da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, uz spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla opterećivati funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine.

U najkraćem roku, Vlada će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine, zaključuje se u saopštenju.

Da je svaki pokušaj rekonstrukcije vlade uzaludan uveren je predsednik Demokratske partije Fatmir Đeka, dodajući da su izbori najdemokratskije rešenje za izlazak iz krize.

Iz Bošnjačke stranke poručuju da najavljena rekonstrukcija Vlade neće doneti bilo kakvu stabilnost unutar aktuelne većine. Za Savez građana CIVIS, izbori kao opcija su politički avanturizam, jer, kako ocenjuju, Demokratska partija socijalista još nije demontirana.

Foto Arhiva

NEMA DIJALOGA SA MAFIJOM

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, poslao je poruku predsedniku Vlade Zdravku Krivokapiću da suspenduje zakone koji štite mafiju!

- Sa mafijom nema dijaloga i kohabitacije! Vanredno stanje i oštri rezovi!

Sa ovakvim komunističko-mafijaškim režimom se ne može obračunati uz pomoć zakona koje su oni usvajali da bi se zaštitili. Samo vanredno stanje i radikalni rezovi - kaže za "Novosti" Medojević.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)