SVE JE SPREMNO ZA DOČEK PATRIJARHA: U Beranama liturgiju služio vladika Jovan, očekuje se prisustvo više hiljada vernika (FOTO)

M. Stevanović

25. 09. 2021. u 09:21

U CRKVI Preobraženja Gospodnjeg, u samom centru Berana, jutros je služena liturgija sa početkom u 8 sati.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ДОЧЕК ПАТРИЈАРХА: У Беранама литургију служио владика Јован, очекује се присуство више хиљада верника (ФОТО)

Foto: Z. J. M.

Liturgiju je služio vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, uz sasluženje sveštenstva i prisustvo velikog broja vernika, koji su do poslednjeg mesta ispunili unutrašnjost Crkve Preobraženja Gospodnjeg.

Berane se danas priprema za doček patrijarha srpskog gospodina Porfirija, čiji je dolazak planiran oko 17 časova.

Očekuje se da će dočeku patrijarha Porfirija, kao i ustoličenju novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog prisustvovati više hiljada vernika ne samo iz Crne Gore, već i Srbije i čitavog regiona.

Smeštajni kapaciteti u samom gradu, ali i u okolnim mestima, u potpunosti su popunjeni, te se još od petka tražio krevet više i u privatnim smeštajima.

Podsetimo, eparhija budimljansko-nikšićka pozvala je verni narod na svečani čin ustoličenja novoizabranog episkopa gospodina Metodija, koji će se održati 26.septembra, u manastiru Đurđevi Stupovi, sa početkom u 9 sati.

BONUS VIDEO: Srpska trobojka - Manastir Iznad Sv. Stefana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)