ABAZOVIĆ UCENJUJE PREMIJERA: Crnogorski vicepremijer preti Zdravku Krivokapiću da će uskratiti podršku Vladi

V. KADIĆ

11. 09. 2021. u 10:00

NOVA kriza vlasti drma Vladu Crne Gore. Poljuljala je izjava vicepremijera Dritana Abazovića i predsednika Građanskog pokreta URA, da ukoliko premijer Zdravko Krivokapić ne odustane od pokretanja procedure razrešenja ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, to će rezultirati padom vlade.

АБАЗОВИЋ УЦЕЊУЈЕ ПРЕМИЈЕРА: Црногорски вицепремијер прети Здравку Кривокапићу да ће ускратити подршку Влади

Foto Arhiva

- Rekao sam više puta premijeru, političkim čimbenicima, javnosti, da ako se pređe crvena linija, a ovim činom i reakcijama nakon što se sve sa policijske strane uspešno završilo na Cetinju, oni su tu liniju nagazili, još jedan korak napred i nije nemoguće da mi nećemo imati novog ministra, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti vladu, prestaću da dajem podršku vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno - poručio je Abazović.

Dritan Abazović

 

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo Abazoviću, u kojem mu, između ostalog, poručuje da je nedorastao za bezbednosni sektor i za vicepremijera. On navodi da je nedopustivo da Abazović ucenjuje vladu. Kaže da mu je dao glas da bude ozbiljan političar.

- Da one večeri 4. na 5. septembar, nije bilo onakve uloge premijera, nacionalni interesi Crne Gore bili bi pogaženi i danas ne biste imali čime da se pohvalite - naveo je Milačić, smatrajući da je Abazovićev bezbednosni sektor omanuo.

- Ne samo da je omanuo, već postoje osnovane indicije, ali o tome ćemo nakon istraga, da je bilo reči o jednoj vrsti puča u bezbednosnom sektoru.

Potpredsednik SNP Dragoslav Šćekić pozvao je sve partnere iz aktuelne vlasti da u najhitnijem roku održe zajednički sastanak na kojem bi se dogovorilo dalje funkcionisanje vlasti.

- Dešavanja na Cetinju su još jednom potvrdila neophodnost jedinstvenog delovanja u okviru aktuelne političke većine. Sa druge strane, Cetinje je uputilo jasnu opomenu da se DPS i ostalim antievropskim subjektima ne sme dati ni najmanja prilika za stvaranje podela bilo koje vrste i destabilizaciju naše države - naveo je Šćekić.

- SNP je više puta do sada pokazao spremnost da se ovakvi i slični problemi rešavaju isključivo dogovorom, ali i konsenzusom svih političkih subjekata koji žele dobro Crnoj Gori.

Podrška Milačić i Krivokapić, Foto PCG

Predlažem da gospoda Joković, Lekić i Danilović organizuju sastanak ne bežeći od toga da preuzmu ulogu organizatora.

DPS PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU

ZBOG dešavanja na Cetinju DPS će podneti krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i više drugih osoba, najavio je šef kluba poslanika te partije Danijel Živković.

- Premijer se u ovoj situaciji stavio u ulogu izvršioca naloga Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, verujući da mu je to dovoljno da se opravda, i sa sebe skine ljagu navodnog izdajnika crkve i Srbije. Ovim je pokušao sebe da rehabilituje, u čemu je izvršio više krivičnih dela, zbog čega ćemo mi podneti krivičnu prijavu - rekao je između ostalog Živković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije