ĐUKANOVIĆ SPREMA TROJANSKOG KONJA! Nastavlja se osipanje Bošnjačke stranke Crne Gore - deo članstva neće u zagrljaj s Milom

M. SEKULOVIĆ

06. 09. 2021. u 13:00

ČELNICI i članstvo opozicione Bošnjačke stranke Crne Gore, posle poraza na parlamentarnim izborima prošle godine, osipa se iz dana u dan.

ЂУКАНОВИЋ СПРЕМА ТРОЈАНСКОГ КОЊА! Наставља се осипање Бошњачке странке Црне Горе - део чланства неће у загрљај с Милом

ZAMENA Novo rukovodstvo stranke, Foto B. S.

Poslednji odlazak iz stranke, koja je u poslednjem sazivu Vlade imala čak četiri ministra, nema sumnje težak je udarac za partiju koja je bila čvrst saveznik politici Mila Đukanovića, koja je gotovo na izdisaju. Ostavku na sve funkcije u stranci - članstvo u Glavnom odboru, funkcije sekretara Opštinskog odbora u Petnjici, predsednika Mesnog odbora Centar, podneo je Aldin Muratović, koji je odlučio da zadrži mesto odbornika u SO Petnjica.

- Razlog za ovakvu odluku je neslaganje s politikom vrha stranke i nezadovoljstvo odnosom prema Opštinskom odboru BS u Petnjici, ali i prema meni lično. Zahvaljujem se svima u BS i želim im puno uspeha u daljem radu. Nadam se da će se BS okrenuti interesima bošnjačkog naroda i izvornoj ideji osnivanja BS. Ostajem i dalje odbornik u Skupštini opštine Petnjica, u borbi za bolji Bihor - kazao je Muratović, koji je politički angažman nastavio u Stranci pravde i pomirenja (SPP), koja je deo koalicije "Crno na bijelo", koju predvodi Dritan Abazović.

Nedavno je Bošnjačku stranku napustio i prvi predsednik Opštinskog odbora u Petnjici, Adnan Muhović.

- Bošnjačka stranka želi da po nalogu Đukanovićevog DPS uđe u vlast i počne da je "ruši" - kazao je juče za "Novosti" Muhović, koji veruje da nova vlast u Crnoj Gori neće progutati udicu uvijenu u slatkorečivost čelnika BS, koji "daju signale" da žele u vlast.

- Bošnjačka stranka je u nestajanju! Predsednik Ervin Ibrahimović formirao je predsedništvo stranke tako što je izbacio iz njega sva tri bivša potpredsednika i mene, a doveo anonimuse po meri DPS-a. Zbog toga će dosta funkcionera napustiti partiju.

Da BS trpi udarce zbog vezivanja za politiku Đukanovića, potvrdila je i ostavka potpredsednika Opštinskog odbora BS u Podgorici Kemala Grbovića, "zbog neprihvatanja različitog mišljenja, neuvažavanja stavova i predloga koji dolaze od članstva i aktivista i neshvatanja aktuelne političke situacije".

BS su napustili i predsednik Foruma mladih BS Podgorica Emir Pepeljak i njegov zamenik Denis Lukač, kao i predsednica Foruma žena BS Podgorica Indira Međedović sa članicama koje "ne vide sebe u nedemokratskom stranačkom ambijentu, gde je iznošenje drugačijeg stava i mišljenja nepoželjno". Iz odbora BS u Bijelom Polju otišao je u GP URA dr Kenan Erović.

DOLASCI

- SVAKA stranka je takoreći živ organizam, ljudi dolaze i odlaze. Na sreću, mi beležimo veći broj onih koji dolaze u BS od onih što odlaze. Mislim da je veća šteta za Muhovića što je napustio BS nego za sam BS - bila je reakcija predsednika OO BS Petnjica Ervina Durakovića na odlazak Muhovića.

PRODUBLjUJU PODELE U DRUŠTVU

REDOVE BS je napustio i član izvršnog i podgoričkog odbora Mithat Hodžić.

- Nakon gubitka vlasti, dodatno sam se uverio da veliki broj funkcionera iz stranke samo brine za svoj lični interes - kazao je Hodžić, koji ističe da je jedan od razloga njegovog izlaska iz stranke osuda političke trgovine žrtvama u Srebrenici.

- Jasno je da je BS imao priliku da usvoji zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici dok je bio deo parlamentarne većine, a ne da u ovom trenutku produbljuje podele u društvu.

BONUS VIDEO: 

POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)