MEDOJEVIĆ SE OGLASIO: Krivokapić da kaže ko stoji iza izdaje države, Đukanović postupio kao najobičnija kukavica

Novosti online

05. 09. 2021. u 14:27

PREDSEDNIK Pokreta za promene Nebojša Medojević saoptio je da se od pobede na izborima zalaže za uvođenje vanrednog stanja.

МЕДОЈЕВИЋ СЕ ОГЛАСИО: Кривокапић да каже ко стоји иза издаје државе, Ђукановић поступио као најобичнија кукавица

Nebojša Medojević, Foto DF

Nebojša Medojević kaže da je za suspendovanje svih zakona koje je, kako tvrdi, Milo Đukanović usvajao da bi štitio svoju kriminalnu terorističku organizaciju i lišavanje slobode svih vođa i visoko pozicioniranih članova ove organizacije, rasformiranje parapolicijskih punktova mafije u bezbjednosnim službama, tužilaštvu i sudovima, otvaranje tajnih dosijea. Međutim po njemu je formirana slaba, nedemokratska, nelegitimna Vlada koja je trebala da spasi DPS i obstruira neophodne reforme.

- Ova Vlada je tolerisala i praktično podržavala više nelegalnih skupova DPS koji nisu prijavljeni i tako pokazala da u svojim redovima, na najistaknutijim pozicijima, ima ljude koji su lojalniji DPS terorističkoj organizaciji, nego državi. Plan zaverenika iz DPS terorističke organizacije i njihovih ljudi u Vladi Krivokapića je bio da policija odbije naređenja i da Đukanović proglasi pobedu i pozove svoje pristalice na rušenje Vlade. Vestački bi bila stvorena kriza institucija i došlo bi do internacionalizacije “krize”. Za to bi dobio plaćenu podršku njegovih plaćenika u međunarodnim organizacijama i došlo bi do internacionalizacije i zahteva da DPS uđe u Vladu i da se tako smanje “tenzije” -smatara Medojević.

On ističe da su Ministar policije i direktor policije, koji su po njemu sinoć odbili da izvrše odluku Vlade i omoguće javni red i mir i ustoličenje mitropolita u Cetinjskom Manastiru, kadrovi koje su Krivokapiću predložili vlasnici "Vijesti".

- Pozivam ga da javno kaže ko stoji iza izdaje države i Vlade i kolaboracije sa DPS terorističkom organizacijom. Podržavam i uvek ću podržavati pravo na proteste. Đukanović je kao najobičnija kukavica odbio da preuzme odgovornost za svoj partijski skup i nije ga prijavio u skladu sa zakonom. Svaki skup koji nije prijavljen po zakonu je nelegalan i dužnost državnih organa je da ga zabrani. Nažalost, zbog kolaboracije Ministra policije i direktora policije sa DPS terorističkom organizacijom, ti nelegalni partijski skupovi su tolerisani od strane ministra i direktora policije, što je samo po sebi čin izdaje i pravni osnov za njihovo hapšenje i krivično procesuiranje - smatra Medojević.

Medojević bi da hapsi Milivoja Katnića koji je danas bio na Cetinju, jer se kao Specijalni državni Tužilac javno stavio na stranu jedne političke opcije koja svoje političke ciljeve želi da ostvaruje nasiljem i terorizmom.

- Pozivam sve članove DPS da se odmah distanciraju od delovanja terorističke frakcije, koja želi da izazove građanski rat u Crnoj Gori da bi zaštitila svoje opljačkane milione i milijarde. Oni ne vole Crnu Goru i ne brane Crnu Goru. Oni su opljačkali Crnu Goru, posvađali braću, rođake, kumove i komšije, samo da bi krali. Pozivam Vladu i sve političke strukture koje su za demokratiju, slobodu, mir i očuvanje ustavnog poretka da se ujedinimo oko odbrane vitalnih nacionalnih interesa države i naroda Crne Gore - zaključio je Medojević.

(Borba)

BONUS VIDEO: NE DAMO SVETINJE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)