BRĐANIN I ZVANIČNO DIREKTOR: Uprava policije Crne Gore "izašla" iz v.d. stanja

S. Đ.

16. 08. 2021. u 13:07

VLADA Crne Gore imenovala je Zorana Brđanina za direktora Uprave policije. Brđanin je za v.d. direkora izabran u februaru, na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića koji je Vladi obrazložio da ga za to mesto preporučuju reference i izlaganje tokom intervjua.

БРЂАНИН И ЗВАНИЧНО ДИРЕКТОР: Управа полиције Црне Горе изашла из в.д. стања

Foto Vijesti

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tada je kazao da se izborom Brđanina došlo do najboljeg rešenja za mesto direktora policije.

Pored Brđanina za mesto direktora tada su konkurisali i Dragan Klikovac, Vojo Laković, Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović i Siniša Kovačević.

Brđanin je 2001. godine završio studije na Policijskoj akademiji u Beogradu, a godinu kasnije zasnovao je radni odnos. Obavljao je poslove pomoćnika komandira Stanice policije, zamenika komandira Stanice policije, komandira Stanice policije, načelnika Odelenja bezbednosti, a shodno posebnom nalogu ministra unutrašnjih poslova, i specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova 2016. godine.

Bio je na stručnom usavršavanju u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)