ABAZOVIĆ I KRIVOKAPIĆ NESPOSOBNI: Dritan tvrdi da je "preambiciozno" uraditi popis stanovništva do kraja godine

Tanjug

13. 08. 2021. u 16:12

POTPREDSEDNIK crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je danas da je preambiciozno očekivati da do kraja godine bude sproveden popis stanovništva.

АБАЗОВИЋ И КРИВОКАПИЋ НЕСПОСОБНИ: Дритан тврди да је преамбициозно урадити попис становништва до краја године

Foto: EPA/Boris Pejović

Abazović kaže da je prekratak period do kraja godine s obzirom na to da prvo treba utvrditi predlog zakona, koji treba da ide na javnu raspravu, ali i da dobije mišljenje Evropske komisije, pre nego se dostavi parlamentu.

Abazović je novinarima, nakon završne konferencije projekta "Razgovori u društvu - socijalni dijalog za bolju budućnost", rekao da mu je žeo što "što ljudi imaju potrebe za spinom".

Naveo da nije prvi put da iz DF-a saopštavaju da neće podržati vladu ako se nešto određeno ne uradi.

- To je njihov politički stav, sa kojim nemam nikakav problem. Ako misle da ne treba da je podrže, u redu", naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Kazao da je usvajanje predloga zakona, ako ga Ministarstvo finansija pripremi do 26. avgusta, samo jedan od koraka koji treba da se preduzmu da se popis održi.

- Lično smatram to previše ambicioznim. Ako mogu svi da odrade svoj deo posla nemam ništa protiv - rekao je Dritan Abazović i dodao da "svako pitanje koje nas opterećuje treba skidati sa dnevnog reda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)