U UČIONICAMA OD 1. SEPTEMBRA: Ministarstvo prosvete predlaže da nastava počne u regularnom terminu

I. D. S.

12. 08. 2021. u 06:34

UKOLIKO epidemiološka situacija to bude dozvolila, đaci će ovu školsku godinu početi u uobičajenom terminu - 1. septembra.

У УЧИОНИЦАМА ОД 1. СЕПТЕМБРА: Министарство просвете предлаже да настава почне у регуларном термину

Foto Unicef/D. Miljanić

Sa ovim predlogom Ministarstva prosvete saglasni su i u Institutu za javno zdravlje, ali preporučuju da se svi zaposleni u obrazovnim institucijama i roditelji vakcinišu.

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta Slavica Ilinčić na sastanku održanom u Ministarstvu zdravlja, na temu organizacija nastave u susret novoj školskoj godini, predložila je da dece budu prisutna na nastavi u školama. Takođe je rekla i da će školski čas trajati uobičajeno 45 minuta, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala. Kako je navela, u tom pravcu razmišljaju i predstavnici Unicefa, a to su i preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je Institut načelno saglasan sa stavovima Ministarstva prosvete i Unicefa, ali da će, zbog neizvesnosti razvoja epidemiološke situacije, konačne preporuke dati u narednom periodu. Kako je istakao, bilo bi poželjno da se svi zaposleni u prosveti, kao i roditelji dece koja pohađaju nastavu, vakcinišu.

- Na taj način ćemo najbolje sačuvati decu od obolevanja, a samim tim očuvati sistem obrazovanja i izbeći moguće restriktivne mere, koje će zavisiti od nivoa epidemije - poručio je Galić.

EPIDEMIOLOŠKE  MERE NEPROMENjENE

Iz resora Vesne Bratić napominju da neće biti promena u smislu epidemioloških mera, te da će merenje temperature na ulazu, nošenje maski i korišćenje dezinfekcionih sredstava biti obavezno i ove školske godine. Ističu i da su u toku provere snabdevenosti škola svim potrebnim dezinfekcionim sredstvima i maskama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!