EKOLOŠKA BOMBA U CRNOJ GORI: Požar na deponiji kod Nikšića se ne smiruje, ima i eksplozija (FOTO)

V.K.

01. 08. 2021. u 16:43

POŽAR na neuređenoj i nelegalnoj deponiji "Mislov do" svega šest kilometara udaljenoj od centra Nikšića predstavlja veliki problem jer svojim gabaritima i zapuštenošću, ali i zbog vremenskih prilika, gašenje čini nemogućim.

ЕКОЛОШКА БОМБА У ЦРНОЈ ГОРИ: Пожар на депонији код Никшића се не смирује, има и експлозија (ФОТО)

Foto: V..K

Jak severni vetar šalje dim do Danilovgrada, a meštani susednih sela negoduju.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić upozorio je na posledice požara na deponiji.

- U pitanju je jedan veoma specifičan požar iz ugla zaštite od požara koji se nažalost ne može ugasiti vodom i koji se toliko zapustio da je sada jedna velika ekološka bomba u pitanju što se tiče Nikšića. Požar je jutros aktivan u toj meri da je usled severnog vetra ugrožena i opština Danilovgrad. Ogromna opasnost vreba od deponije jer su u toku ogromne eksplozije. Životi vatrogasaca i spasilaca, ljudi iz komunalnog preduzeća i onih koji održavaju deponiju su ugroženi jer dolazi do eksplozija. Gore metanski džepovi koji se stvaraju u unutrašnjosti deponije a ima i eksplozija plinskih boca koje su lagerovane na deponiji i ostalog ubojnog sredstva, kaže Tadić, dodajući da nije preporučljivo gašenje požara vodom, već ugušivanjem, ali da je deponija već prevazišla svoje gabarite, te da ni to više ne može pomoći.

Foto: V..K

 

– Ovo Amerika ne bi ugasila!

Odlaganje gradskog otpada na deponiji Mislov do na površini oko dva hektara, počelo je 2003. godine, uz obrazloženje nadležnih da će to samo biti privremeno rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri