KATNIĆ HTEO DA ME UHAPSI: Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio na sednici parlamenta

V. KADIĆ

30. 07. 2021. u 09:28

DA sam u Beogradu potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, po povratku u Podgoricu bio bih uhapšen.

КАТНИЋ ХТЕО ДА МЕ УХАПСИ: Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић поручио на седници парламента

Foto Skupština CG

Ovu tvrdnju, kojom je krajem maja uzburkao političke strasti Crne Gore, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ponovio je i juče u Skupštini Crne Gore. On je pred poslanicima objasnio da je hapšenje trebalo da bude izvedeno po nalogu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

- Ta moja izjava je tačna. Imam pouzdan izvor, ali ga neću otkriti - kazao je Krivokapić.

Tvrdnju o spremljenom hapšenju Krivokapić je prvi put izneo posle povratka sa sastanka sa patrijarhom Porfirijem, na kom je razgovarano o završnom aktu regulisanja odnosa države Crne Gore i SPC, označivši Milivoja Katnića kao čoveka koji je stajao iza pripreme ove operacije. Kako je tada objašnjeno iz Patrijaršije, Krivokapić je odbio da potpiše Temeljni ugovor.

Zbog sporne izjave skupštinski Odbor za bezbednost i odbranu trebalo bi danas da obavi kontrolno saslušanje premijera, ali i v. d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, kao i tužioca Milivoja Katnića.

Premijer Krivokapić, međutim, juče je bio izričit da neće doći na skupštinsko saslušanje.

- To je pitanje koje treba dovesti na meru "poznanija prava". Da ću biti uhapšen, preneo mi je pouzdan izvor, što znači da je informacija tačna. Sve sam rekao jasno i precizno, a građane treba da zabrine to da neko premijera može da targetira na ovaj način. Poštujem svakog poslanika i svaki odbor, ali ako bi tako radili, ja se ne bih vadio iz tužilaštva i ispitnih mesta - kazao je Krivokapić.

Govoreći juče tokom "premijerskog sata" Krivokapić je kazao da nema nameru da podnese ostavku, a onima koji je priželjkuju poručio da pokrenu poverenje Vladi.

- Nema više diktata, ovde vladaju sloboda i demokratija. Vi ste naučili na diktatorski režim. Fotelja me najmanje interesuje u životu, ali ostavku neću podneti. To nije moj posao nego vaš. Pokrenite inicijativu, nemam ništa protiv - kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje šefa poslaničkog kluba DPS Danijela Živkovića da li će pokrenuti preispitivanje rada Vlade jer je "većina poslanika rekla da nema njegovo poverenje".

MOGUĆA I HAPŠENjA POSLANIKA

Premijer Zdravko Krivokapić je poručio da građani očekuju borbu protiv kriminala i korupcije, ali da to ne može da se desi dok ne dođe do smena u Tužilaštvu.

- Bitka sa kriminalom ne može da se desi bez smena u tužilaštvu. Tu mora da dođu časni i pošteni, onda će se procesuirati mnogi, a moguće i neki koji su poslanici. Ja ostajem pri tome, ali izvor neću odati - kazao je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)